Най-често срещаните грешки, които допускаме през бременността

Дори да знаете всичко за здравословното хранене през бременността, йогата и други полезни активности за този период, то със сигурност има някои много по-простички неща, които изпускате. Вижте 5 от най-често срещаните грешки, които допускаме през бременността без дори да подозираме.

1. Хапвате наистина много.

Необходимият прием на калории в този период е между 1800 и 2000 калории – с около 300-400 калории повече от обикновено. Това допълнително количество е необходимо за правилното развитие на бебето.

Понякога обаче, благодарение на хормоните, ни се хапва наистина много повече от обикновено. Няма нищо лошо в това, стига да не прекалявате и да стигате до крайности. Не само защото после ще ви е далеч по-трудно да свалите 20 или 30 килограма, а и защото не е здравословно нито за вашето здраве, нито за това на живота, който носите. Наслаждавайте се на храната и на апетита си, но бъдете разумни, колкото и да ви е трудно точно е този момент. Съчетавайте хапването с дълги разходки, за да изразходвате енергия.

2. Самодиагностицирате се.

Не е нито разумно, нито правилно да си поставяте диагности сами по време на бременността. Камоли да приемате каквито и да било медикаменти и препарати по свое усмотрение. Приемайте хапчета, които са предписани от вашия лекар, независимо какво пише на листовката.

3. Не спите достатъчно.

Ако допреди бременността си сте спали по 6 часа и това никак не ви е притеснявало, то сега не можете да си позволите същото. Тялото има нужда от много повече почивка по време на деветте месеца. Спете по поне 8 часа на денонощие. Колкото повече, толкова по-добре.

4. Не говорите на коремчето си.

Бременността понякога е стресираща и ни кара да се чувстваме уморени. Точно това ни кара да изместим фокуса от своето коремче. Но само до момена, в който не усетим първото ритниче на бебето в него. Дори и за някои да звучи пресилено, е важно да говорим на коремчето си. Така бебето свиква с гласа на мама лека полека. Четете му приказки, пускайте музика и го докосвайте с ръка. Така създавате връзка още преди детето ви да се е появило на бял свят.

5. Не спортувате.

Спортуването не е задължително да се изразява в тежко физическо натоварване. Достатъчно е да правите сутрешна гимнастика за 10 минути или да практикувате йога преди сън. През деветте месеца определено ставате малко по-тромави. Особено през третия триместър. Разходките и гимнастиката ще ви помогнат да повишите тонуса си. Доказано е също така, че бременните жени, които практикуват лек спорт, страдат много по-рядко от предродилна и следродилна депресия.

Бебе / Бременност

3 солени храни, които да избягвате през бременността

По време на бременността тялото ни е по-склонно да задържа вода. Точно затова е хубаво да съобразите менюто си с това и да избягвате храните, които водят до задържане на течности в организма.  1.

Плацентата е скафандър

Бременните с тумори да не отлагат химиотерапията, бебето е неуязвимо Ракът при бременност се лекува без риск за плода. Ето защо жени с такава диагноза не бива отлагат химиотерапията,

Може ли размерът на бенките да се увеличи през бременността

Размерът на бенките може да се увеличи, особено на тези, които се намират в зони на разтягане, като например: гърдите, корема. Много често при бременни се появяват или увеличават кожните фиброми.

6 интересни поверия за бременността

Когато майката усети за пръв път бебето да мърда, трябва да погледне към човека, чийто цвят на очите иска детето да вземе. Другият вариант е да погледне нагоре и да си го помисли.

Как да облекча киселините през бременността

Храненето е от голямо значение за здравословната бременност, а и за намаляване на киселините. Има храни и комбинации, които причиняват повече киселини.

Сърбеж в гърдите през бременността - как да го облекчите

По време на бременността нашето тяло преминава през редица промени. Може да очаквате кожата и косата ви да изглеждат много добре по време на бременността,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.