Да успокоим коликите без лекарства. Възможно ли е?

Много родители се опитват да преборят коликите с нелекарствени средства.

Гушкането е най-приятният и най-често използван начин. Може да носите детето на ръце, да го люлеете, да го сложите в кенгуру. Изпейте му няколко песнички или просто му говорете. За бебето успокоението идва не от конкретните думи, а от нежния и любящ глас на майка му.

Затопляне на коремчето е друг разпространен вариант за облекчаване на колики. Това може да стане с предварително загрята пелена, която се слага на съответното място. Ако пък бебето ви обича водата, направете му топла вана. Дори да не помогне конкретно за коликите, то със сигурност ще го разсее за известно време.

Лекото масажиране на коремчето по посока на часовниковата стрелка или свиването на крачетата към корема раздвижват перисталтиката и подпомагат отделянето на газовете, което със сигурност ще успокои болката.

Бебе / Бебе

Как се кърми оптимално

За да накърми добре, жената трябва да заеме удобна поза и да се отпусне. В днешно време обаче на кърмачките се дават погрешни съвети как да държат бебетата си.

Защо косата на бебето пада?

Преди да се роди бебето ви има високи нива на хормони, които след раждането започват да спадат. Започват промени по кожата му и естествено по скалпа. Бебето губи коса най-често отзад на главичката.

Защо израстваме личностно по време на майчинство

Майчинството ни кара да придобием умение да планираме времето. Жената с малко бебе започва много да цени всяка минута. Изцеждаме всяка секунда, която намираме за свободна, да свършим куп неща.

Милиария при бебето

Обривът милиария се дължи на изпотяването на бебето, поради слагането на прекалено много дрехи или времето е изключително горещо. Милиарията сигнализира, че потните жлези на вашето бебе са запушени.

Какво означават различните обриви по бебешката кожа

Розовите пъпчици са причинени от майчините хормони още докато бебето е в утробата на майката. Не е необходимо лечение, а повече време. Може да продължи седмици и дори месеци.

2 на 100 бебета имат хемангиом

Хемангиомът родилно петно, образувание от оплетени тънки кръвоносни съдове. Ягодовият хемангиом се открива на повърхността на кожата, обикновено по лицето, главата, гърба или гръдния кош.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.