Себеуважението е най-добрият личен пример, който можем да дадем на детето

Помнете, че личният пример има най-голяма възпитателна сила. Децата са като попивателни и по един съвсем лек и непринуден начин усвояват поведението на родителите си.

Няма да има голяма полза да повтаряте на детето, че трябва да следва мечтите си и да вярва в себе си, ако вие самите постоянно се оплаквате от живота и съдбата и не предприемате стъпки за осъществяване на вашите лични мечти.

Начинът, по който говорите вие, се попива от детето. Често родителите предават на децата си и своя манталитет, модел на поведение, начин на общуване.

Така например често се случва дадена майка в желанието си да угоди на всички и да запази семейството си, да търпи грубото отношение на мъжа си, да премълчава обиди, без да се защити или да предприеме нещо, с една дума – да се превърне в жертва. Тя смята, че така помага на децата си, но всъщност им предава модела на жертвата.

Най-доброто, което може да направи такава жена за децата си, е да се научи да обича и цени себе си, да вярва в себе си, да отстоява правата си.

Бебе / Дете

Нормално ли е да си веган? Гледайте TrendY и ще разберете! (Видео)

И адреналинът ли е единствената причина младежи да се качват по покривите на високи сгради? Голи, омазани с кръв и опаковани с тарелки. Заливащи с изкуствена кръв месари и месарници.

Кога да започна да уча детето да чете

Ако детето разбира, че когато четем, произнасяме думите, които са напечатени на страниците в книжката, започнете да го насърчавате. Първо му покажете му как правилно да държи книжката.

Малкоданска за тежкото раждане: Взеха ми го на секундата, после месец седя в болницата

„Искам хората да знаят и да участват по един или друг начин, да се набират средства, да се говори за това нещо, защото тенденцията е броят на недоносените деца да расте всяка една година и в България

Родители: Агресивно дете бие и тормози нашите

Родители от софийска детска градина се оплакват, че децата им са бити и тормозени от агресивно дете. Те твърдят, че причината за това е липсата на достатъчно персонал и лошата дисциплина.

Марияна, която изроди бебе във влак в Англия: Горда съм, България се прослави с добро

Българката, която изроди бебе във влак в предградие в Лондон, говори пред камерата на Би Ти Ви. „Събух заедно с клина надолу и видях че е започнало раждане.

Момиченце се роди на 11 ноември в 11 ч. и 11 мин. в Минесота

Момиченце се появи на бял свят в Минесота в Деня на ветераните - в 11-ия ден от 11-ия месец в 11 ч. и 11 мин. вечерта, предаде Асошиейтед прес.Ерин и Майк Потс от Хюго, Минесота,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.