4 храни, които ще снабдят организма ви с фолиева киселина

Авокадото е ценен източник на фолиева киселина, калий, желязо, цинк, магнезий, витамини А, Е, В1, В2, В6. В 100 грама се съдържат 218 калории.

Освен това то осигурява на организма протеини в количество, което спокойно може да замести сиренето в дневното хранене на човека. Ето защо е много важно за всяка бременна жена. Както и за тези от вас, които се опитват да заченат.

Яйца

В състава на яйцата има витамини А, D, В2, В12, фолиева киселина. Минералното съдържание на яйцата е представено от желязо, фосфор, калций, натрий, калий, магнезий, сяра, хлор и други. Когато сте бременна, ги консумирайте винаги перфектно сготвени.

Леща

Освен на фолиева киселина, зърненото растение е много полезно заради фибрите, които съдържа.

Брюкселско зеле

За бъдещите майки се препоръчва включването на брюкселското зеле в диетата, защото е страхотен източник на фолиева киселина. Тя е необходима за правилното изграждане на нервната система и намалява риска от вродени дефекти при децата.

Бебе / Бременност

3 солени храни, които да избягвате през бременността

По време на бременността тялото ни е по-склонно да задържа вода. Точно затова е хубаво да съобразите менюто си с това и да избягвате храните, които водят до задържане на течности в организма.  1.

Плацентата е скафандър

Бременните с тумори да не отлагат химиотерапията, бебето е неуязвимо Ракът при бременност се лекува без риск за плода. Ето защо жени с такава диагноза не бива отлагат химиотерапията,

Може ли размерът на бенките да се увеличи през бременността

Размерът на бенките може да се увеличи, особено на тези, които се намират в зони на разтягане, като например: гърдите, корема. Много често при бременни се появяват или увеличават кожните фиброми.

6 интересни поверия за бременността

Когато майката усети за пръв път бебето да мърда, трябва да погледне към човека, чийто цвят на очите иска детето да вземе. Другият вариант е да погледне нагоре и да си го помисли.

Как да облекча киселините през бременността

Храненето е от голямо значение за здравословната бременност, а и за намаляване на киселините. Има храни и комбинации, които причиняват повече киселини.

Сърбеж в гърдите през бременността - как да го облекчите

По време на бременността нашето тяло преминава през редица промени. Може да очаквате кожата и косата ви да изглеждат много добре по време на бременността,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.