Напишете дума/думи за търсене

5-месечно бебе чака трансплантация

Андреа-Михаела смело започва живота си

Майката на малката Андреа-Михаела ще е донор на черен дроб 

5-месечната Андреа-Михаела чака трансплантация на черен дроб. Момиченцето може да се превърне в едно от най-малките българчета, на които с операция е сменен жизненоважен орган.

Интервенцията ще бъде извършена в клиника в Германия, а семейството на бебенцето успява бързо да събере от дарения необходимата сума от 8000 евро. Парите за самата операция се поемат от здравната каса.

"Разбрах, че съм бременна, на 1 юли миналата година. Беше голяма еуфория и радост, много искахме да е момиче и да се казва Михаела. Седмицата по-късно на преглед с баща й чухме сърчицето й за първи път. Месец по-късно започна борбата на нашето малко момиче. Казаха, че съм с диагноза парциална мола или фетална мола (плацента на мехурчета). Според докторите няма как да има такава плацента и жив плод, но виждате, че е налице. Докторите ни предлагаха да махнем бебето, казваха, че на всеки преглед, който идем, може да ни кажат, че детето няма сърдечна дейност. Ние с баща му вярвахме, че всичко ще е наред, имахме родителско предчувствие", разказва борбената майка Кристина.

Момиченцето се ражда преждевременно и с тегло от едва 1,180 кг.

"Малката ни героиня беше точно 62 дни в кувьоз. Тя се роди на 30 ноември (Андреевден) и затова добавихме Андреа към желаното от нас Михаела. На 4 февруари т.г. си я прибрахме вкъщи, беше толкова мъничка и прекрасна (2,350 кг и 44 см). И оттогава се започна ходене по доктори, не вярвах че е толкова сериозно, тъй като четох, че има хора, които се раждат с кисти на черния дроб (при нея бяха първоначално две, а впоследствие повече) и се резорбират с времето, но нямахме този късмет. Както с бременността, така и с кистите се оказва, че сме изключително рядък случай. На 8 април ни съобщиха, че трябва трансплантация на черен дроб", каза още майката на 5-месечното бебе.

Кристина ще бъде донор на детето си и е благодарна на всички хора за финансовата и моралната подкрепа. Желаем на цялото семейство всичко да завърши добре!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ