Напишете дума/думи за търсене

Риана променя модата за бременни

Продажбите на сутиени за бъдещи майки се повишиха, след като певицата го носи под прозрачна туника.

Заради смелата си постъпка певицата бе изваяна от мрамор

Певицата Риана винаги е обичала да провокира общественото мнение, но това, което направи със своята бременност, надмина всички нейни предишни опити да пише своя история в шоубизнеса. В началото на януари звездата се появи с разкопчано розово яке, от което се подаваше голото ѝ наедряло коремче, прикривано единствено от огърлица със скъпоценни камъни. По този начин тя съобщи на почитателите си, че очакват с приятеля си рапъра A$AP Rocky първото си бебе.

Още тогава проявата ѝ предизвика разгорещени обсъждания в социалните мрежи, тъй като разбиваше на пух и прах масовото разбиране, че бременните жени е добре да носят широки дрехи, с които да прикриват наедряването на телата си. Никой обаче не предполагаше, че става въпрос за много добре замислена стратегия на нейните дизайнери, с която ще я накарат да се чувства не само много щастлива от своята физическа трансформация, но ще ѝ помогнат да промени напълно модата за бъдещи майки.

Заради смелата си постъпка Риана бе увековечена с мраморна статуя в музея на изкуставото “Метрополитън” в Ню Йорк. По този начин тя стана част от едно от най-бляскавите събития в света на модата Met Gala, което всяка година се провежда в изложбените му зали в началото на май. 34-годишната певица традиционно участва в него, представяйки екстравагантни тоалети на известни дизайнери, но пропусна тазгодишното му издание заради напредналата си бременност. Организаторите му от списание “Вог” обаче направиха така, че Риана да има заслужено място сред модните законодатели, поръчвайки нейна статуя. На нея тя е изобразена в същата поза, на която позира за корицата на майския брой на изданието. За фотографията тя позира в дантелено червено боди, като е застанала леко в профил, за да се вижда напълно коремчето ѝ, в което расте нов живот.

“Тялото ми върши невероятни неща в момента и няма от какво да се срамувам. Защо трябва да криеш бременността си?! Та това е време, в което трябва да се чувстваш празнично”, казва певицата пред “Вог” и допълва, че се надява да е успяла да предефинира това, което се счита за “прилично” за бременни жени. Още когато разбира, че чака дете, тя си казва, че няма да промени стила си на обличане и да изостави модните облекла. Обръща се към дизайнери, които да ѝ помогнат как най-добре да изрази своите чувства чрез нещата, които носи. Така се появява в дантелени облекла, под които е само със сутиен и бикини, къси панталонки и поли с ниска талия. В повечето случаи коремът ѝ е напълно гол.

“Тя прокара абсолютно нова концепция какво може да включва гардеробът за бременни. Досега например късите горнища, дънките с ниска талия или прозрачните материи въобще не бяха в основата на облеклото за бъдещи майки”, коментира пред “Гардиан” Ашли Нюман, която ръководи сайт за бременност. Основателката на марката за майчинство Hatch Ариан Голдман пък разкрива, че са имали истински ръст в продажбите на сутиен, след като Риана се е появила с него преди месец. По думите ѝ за много клиенти вече изглежда много по-уместно да носят неща, които да разкриват, а не да прикриват растящото им коремче.

Разбира се, не всеки има на разположение екип като певицата, който да му казва как да изглежда красив, докато наедрява, и са възможни някои грешки, но е важно разбирането, че бременността не е нещо за криене. Точно затова се смята, че влиянието на Риана е по-малко върху дрехите конкретно и повече върху настроението. “Тя налага идеята, че е добре да продължите да се наслаждавате на модните стилове, които сте обичали да носите, преди да забременеете”, обяснява стилистката Венеза Когер. Това е голяма промяна, тъй като жените са криели бременността си в продължение на векове – първо зад затворени стени, а след това в широки дрехи.

Модният историк Дарнел-Джамал Лисби прогнозира промени в пазара на детско облекло, когато бебето на Риана и A$AP Rocky се роди. “Знам, че то ще бъде едно от най-добре облечените деца на този век и това няма да се изчерпва само до публикации в инстаграм. Все пак глобалният пазар на детски облекла се оценява на 202 милиарда долара през тази година”, посочва той.

Засега Риана не е издала пола на бебето, нито кога се очаква да се роди. Наскоро стана ясно, че е имало бебешко парти, но то също е било далеч от традициите за подобни събития. Провело се е в студио в Холивуд и гостите са били помолени да носят неонови тоалети. Нищо от обстановката не загатвало какъв наследник очакват Риана и A$AP Rocky, както обикновено се случва на такива партита. Присъствалите не са имали право да правят снимки или клипове, но пък са получили по няколко подаръка, сред които тениска с детски снимки на двамата бъдещи родители.

Заради смелата си постъпка Риана бе увековечена с мраморна статуя в музея на изкуставото “Метрополитън” в Ню Йорк.
Заради смелата си постъпка Риана бе увековечена с мраморна статуя в музея на изкуставото “Метрополитън” в Ню Йорк.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ