Напишете дума/думи за търсене

3 правила на щастливата майка

СНИМКА: Geber86 via Getty Images

Да бъдеш майка е приключение, затова ето три правила за намиране на щастие, когато стане трудно.

1. Правете своите неща.

Започнете бизнес от вкъщи, тренирайте, гответе без причина, четете романтични новели...може да бъде всичко! Нещо, което вие искате да правите и ви кара да се чувствате себе си - не просто майка на децата си.

2. Яжте по едно любимо ядене на ден.

Просто седнете и яжте нещо, което ще ви накара да се почувствате невероятно. Може да бъде храна без глутен, веган ястие, нещо супер здравословно или не чак толкова. Може да бъде всичко, стига да се наслаждавате на храненето.

Намерете 20 минути само за себе си - докато мъжът ви слага децата да спят или докато те си играят. Спрете поне за момент с диетите и се радвайте на храната.

3. Поглезете се с любимо хоби.

Веднъж седмично намирайте време за нещо, което ви отпуска - гореща вана, масаж, тренировка, разходка насаме в парка, кафе с приятелка. Правете каквото ви харесва 1 път седмично, като се отделите от ролята си на майка и сте сама. Организирайте така времето си, че да можете да си откраднете няколко самостоятелни часа само за себе си.

Ако искате просто релаксирайте или дремнете. Важното е да не забравяте, че имате възможност да разполагате с време за себе си. Така нивото на стрес ще се понижи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ