Напишете дума/думи за търсене

Мазна кожа след раждането. Каква е причината?

Стресът, големите хормонални изменения и изтощението от родителството могат да подложат кожата на новата майка на големи изпитания.

Някои жени, които са били с перфектно чиста кожа през бременността, могат да имат повече проблеми с нея в месеците след раждането, като прекалено омазняване. При други пък се среща точно обратното - видимо изсушена кожа.

 Един от най-големите проблеми в такава ситуация е, че голяма част от майките нямат достатъчно време да се погрижат за нея, защото са заети изцяло с ангажименти по бебето.

Ако наблюдавате сухота, хидратирайте повече с кремове, подходящи за вашия тип кожа. И обратно - ако се появяват пъпки, наподобяващи акне, използвайте козметика без мазнини. Разбира се, много е възможно и проблемът да е предизвикан от определен вид храна. Ето защо не е лоша идея да пробвате временно да ограничите хапването на шоколад и млечни продукти.

Имайте предвид, че трайната и прекалено изявена промяна в състоянието на кожата може да бъде признак за заболяване на щитовидната жлеза. Това се проявява при един наистина нищожен процент от скоро родилите майки, но все пак е добре да го имате предвид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ