Напишете дума/думи за търсене

Коледа донесе 7 бебета във великотърновското родилно отделение

7 бебета са проплакали на Бъдни вечер и Коледа във великотърновската болница, съобщиха от екипа на родилно отделение.

На Бъдни вечер 18-годишна майка от с.Градище е прегърнала син с тегло 2900 грама и ръст 51 см. За появата му помагат д-р Венелина Михайлова и акушерката Мария Ненчева. За бебето първа се погрижила д-р Антоанета Тотева. Момче е и второто родило се бебе на 24 декември. Юнакът тежи 4000 грама и е с ръст 54 см.

На Рождество лекарите са помогнали на бял свят да се появят 3 бебета- 2 момченца и едно момиченце. Родилките са от Велико Търново и Горна Оряховица, а дежурният екип, водил ражданията, е в състав д-р Ерол Максудов, акушерката Евшен Мехмедова и неонатолог д-р Татяна Пущиева.

До 14 ч. на 27 декември в родилното в Търново са проплакали още две момиченца. Рожбата на 40-годишна майка от старата столица е с тегло 3020 г и ръст 49 см. Другото новородено тежи 2450 г и е с ръст 48 см.

Търново бележи бейби бум за 2017 г., след като бебе 1000 се появи в отделението още на 30 ноември.  Рекордната раждаемост от четвърт век насам се дължи на обновяването на сектора с над 500 000 лв. през 2015 година и пристигането на екипа на доц. д-р Светлозар Стойков, който въведе нови правила и методи на работа в звеното. Заедно с него дойдоха и трима млади специалисти, които замениха кадрите на пенсионна възраст. В момента в отделението специализират две лекарки и няма недостиг на персонал.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ