Напишете дума/думи за търсене

Фелдшерка от Стражица изроди близначета в линейка (Снимка)

Близначетата, които са проплакали в линейка, са в добро общо състояние. СНИМКА: Фейсбук

Фелдшерка от Филиала на спешна медицинска помощ в Стражица е изродила две близначета в линейка на път за болницата в сряда вечерта, съобщиха от Националната асоциация на спешните медици.

"Наша колега медицински фелдшер от ФСМП Стражица , ЦСМП В.Търново изроди в линейката близначета.Родилката не е знаела ,че има многоплодна бременност и въпреки това един български спешен медик се справи извън болница с нелеката задача да даде живот на две деца.Това е четвъртото израждане на колегата ни за тази година. Браво на екипа, които предпочете да остане анонимен", са написали във фейсбук колегите на фелдшерката.

Сигналът за 22-годишна жена от градчето с контракции на 15 минути е бил получен в 18.22 ч., обясни д-р Валентина Хаджирадева, директор на ЦСМП Велико Търново.

"Първоначално е нямало индикации за толкова бързо раждане, но първото бебе се е появило в 18.40 ч. и в рамките на 10 минути всичко е приключило без усложнения, благодарение на адекватната намеса на колегата", разказа д-р Хаджирадева.

Бебета са били в сравнително добро общо състояние. Транспортирани са в АГ отделението в Горна Оряховица, а след това отново с екип на спешния център са преместени в неонатологията във Велико Търново, тъй като били с ниска степен на недоносеност.

"Годишно имаме около 10 такива израждания, такава е работата на спешна помощ", каза д-р Хаджирадева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ