Напишете дума/думи за търсене

11 дни след раждането Деси Цонева се върна на работа

11 дни след като роди момиченце, Деси Цонева се върна към голямата си страст - тв репортерството. Във вторник тя остави за няколко часа дъщеричката си, мина през гримьорната и отиде да се срещне с друга млада майка - бившата адреналинка от “Господари на ефира” Камелия Аврамова. Цонева направи интервю с нея за предаването, в което работи от миналата година - “На кафе” с Гала.

“Изобщо не планирах да си вземам почивка от работата. Дори в деня, в който влязох по спешност в болницата да родя, трябваше да съм на снимки”, разказва Деси Цонева.

На 17 октомври тя трябва да е на работа. Но бебето се оплита в пъпната връв и трябва да се извади по-рано. “Бях избрала друга дата за нея, но тя си избра 17-и”, разказва Деси.

Раждането минава перфектно, за което е безкрайно благодарна на професор Иван Костов и неговия екип в “Майчин дом”. Деси си поставя за цел веднага след като се съвземе от упойката, да се изправи на крака. Така на четвъртия час след операцията тя се надига в седнало положение въпреки болката, а на следващия ден вече ходи спокойно. “Мисля, че се възстановявам страшно бързо, но все пак до последните дни на бременността ми аз бях мегаактивна и това със сигурност е повлияло. Почти не личи, че съм раждала! Да не кажа изобщо! Вече правя всичко както преди. Единствено със спорта ще почакам малко.”

Докато е в операционната, отпред чака съпругът ѝ - издателят Явор Стефанов, заедно с майката на Деси - Мариана Цонева, и синът ѝ от първия брак Янчо. “Колко е сладка!”, са първите думи на гордия баща, щом вижда момиченцето си.

Деси най-много обича да са вкъщи със съпруга си Явор и дъщеричката им Бианка-Димана.  СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Деси най-много обича да са вкъщи със съпруга си Явор и дъщеричката им Бианка-Димана. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Двамата с любимата му решават дъщеря им да се казва Бианка-Димана. Първото име е любимо на Деси още от нейното детство - винаги е искала да се казва така и дори често питала майка си и баща си дали не могат да я прекръстят на Бианка. Ако голямото ѝ дете Янчо се бе родило момиче, също щеше да носи това име. “Не знам защо толкова ми харесва! Някак си ми звучи много мое! А и все пак съм живяла в Италия и тази страна винаги ще ми е любима и ще е част от мен. Бианка е типично име за там, означава бяла. А Бяла звучи като чиста, добра”, разказва Деси.

Димана пък е в памет на баща ѝ - уважавания от всички журналист Димитър Цонев. “Това име ми хареса, защото е българско.

Така съчетаваме

Италия и България

в едно

Още не сме измислили как ще ѝ викаме - дали ще е Буби, Биби или защо пък не Дими.... времето ще покаже”, усмихва се младата майка.

Бианка-Димана е учудващо тиха и кротка - родителите ѝ почти не ѝ чуват гласа. Деси постоянно я гушка и целува безброй пъти. “Засега аз съм основната фигура в нейния живот. Таткото е предпазлив, все едно го е страх малко. Но те, татковците, докато не почне да общува с тях бебето, никакви ги няма.”

Раждането не променя особено начина на живот на Деси и съпруга ѝ. Дори преди няколко дни тя го праща на почивка в Швейцария, за да не се почувства ограничен от нея и бебето. “Все пак това, че той се реши на тази стъпка, означава много за мен и искам да се чувства комфортно във всеки един момент. Аз съм от тези жени, за които, колкото и да обичат децата си, съпругът винаги е на първо място. Един ден децата порастват, а ние оставаме заедно. Затова и е важно всеки ден да пазим пламъка на любовта си и да показваме на другия колко го обичаме. Нашето си лично време е важно. Както и пътуванията ни, общите ни занимания и хобита. Има време за всичко и всички. Въпрос на организация е”, категорична е Деси.

Тя самата няма как все още да излиза много-много с приятелки. Има възможност

два дни в седмицата

да отделя на

работата си

- да е на снимки. Но вечерните излизания не са неин приоритет сега - най-хубаво ѝ е да са си всички вкъщи, да направи вечеря и да се гушкат пред телевизора.

Двете с малката Бианка-Димана нямат особен режим - Деси кърми бебето на поискване. “Толкова малко бебе, което е и на кърма, само̀ ти диктува от какво има нужда. Суче на корем! Иначе за спането - коя майка на бебе спи?!”, смее се Деси.

Освен Бианка вкъщи имат още едно мъниче - булдог на 7 месеца, който истински ревнува и за нищо на света не иска да напусне леглото. Така че на Цонева и съпруга ѝ им е доста весело с бебе и хъркащо като резачка куче.

7-месечният булдог - любимецът на Деси и на мъжа , спи в леглото с тях и бебето.
7-месечният булдог - любимецът на Деси и на мъжа , спи в леглото с тях и бебето.

По време на бременността Деси качва 9 килограма и половина, а сега вече ѝ остават да свали два-три. Но докато кърми, ѝ е по-трудно, защото

спазва специална

диета за кърмачки,

с която се стреми да ограничи до минимум коликите на бебето и същевременно да му дава пълноценна кърма. “А за да е и вкусна на бебето, задължително хапвам всеки ден бял шоколад! Изпитано е с Яни - бебетата умират за вкуса на млякото, след като мама е хапнала няколко парченца.”

Янчо - 10-годишното ѝ момченце, е сред хората, които чакат с най-голямо нетърпение появата на новото попълнение в семейството. Но откакто сестричката му се ражда, или той е болен, или някой от класа му, така че все още не е прекарал много време с Бианка-Димана. “Видя я няколко пъти за малко и постоянно си миеше ръцете - пази я! Ще е грижовен батко”, казва Деси.

Може да е още много мъничка дъщеричката ѝ, но вече се виждат приликите с братчето ѝ. И тя като него и като майка си е с по-тъмна кожа и тъмна и гъста коса. Прилича на майка си и по устата и нослето, но пръстите на ръцете и краката са на татко ѝ. “Тя тепърва ще се променя много и не мога да кажа на кого ще заприлича повече. Иначе виждам общи черти с бебе Яни”, обяснява Цонева.

Тя много иска да научи дъщеря си да вярва и да разчита най-вече на себе си - да не се страхува да поема рискове и да преследва мечтите си. “Имайки предвид, че аз ще я възпитавам, няма как да стане глезла и “принцеска”. Мечтите ни за нея са да е жива и здрава. Само това е важно.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ