Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата – 15 – 18 октомври

Снимка: Пиксабей

В четвъртък

„Пинокио“ – куклен театър

15 октомври, 19,00 ч, Столичен куклен театър - салон Гурко

Кое ли е това момченце, което уж не е човешко дете, а обича приключенията, ходи на училище и… лъже от време на време. А когато лъже, му расте носът? Да, Пинокио. Неговата история за превръщането от парче дърво до истинско момче ще развълнува отново зрителите на постановката на Детски куклен театър Русе, която ще се играе пред софийска публика в Столичния куклен театър.

В събота

Катерене на Алекови скали

17 октомври, 10,00 ч, Алеков водопад – малък

В събота малки и големи ще катерят… скали – Алековите скали в подножието на Витоша. "Споделени Планини" организира катерачен празник, като осигурява инструктори и екипировка. Освен това скалите са обезопасени и екипирани с най-съвременни материали. Маршрутът е подходящ, както за малки, така и за големи, важно е да имат желание за прюключения.

Събитието е безплатно. Организаторите си запазват правото да преместят деня, ако атмосферните условия на обявената дата не са подходящи.

В събота

„Трите прасенца“ – театрална постановка

17 октомври, 11,00 ч, Театър „Възраждане“

Всички знаем приказката за трите прасенца, но не съвсем. В тази постановка прасенцата са заменени от Брер Зайо, а за разлика от версиите, които оставят прасетата без име, преразказването на Андрю Ланг изследва характера на всяко прасе и подробно и им дава имена - Брауни, Уайти и Блек. Трите братчета пък трябва да се преборят не със злия и глупав вълк, а с лисица. Материалите, с които прасенцата ще направят къщичките си пък са кал, зеле и тухла. Каква ще бъде развръзката на тази история, всички зрители ще разберат в събота в театър „Възраждане“.

Представлението е подходящо за деца над 3 г.

В неделя

Неделна кулинарна работилница: Хелоуински мумии

18 октомври, 15,00 ч, „Къщата на Мая“

Хелоуински мумии, сервирани с вещерски пунш. Такова е менюто тази събота за малките готвачи в работилничката за кулинария. В нея малчуганите ще учат основни техники на работа с продуктите, как да работят безопасно с инструментите и какви са правилата в кухнята.

Заниманията са подходящи за деца на над 4 г. Местата за работилницата са ограничени. За записване и информация: 0887 68 68 59 и на имейл [email protected]

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ