Напишете дума/думи за търсене

В "Майчин дом" изпратиха годината с момиченце и посрещнаха 2021 г. с момченце

3576 бебета са родени през 2020 г. в най-голямата АГ болница у нас, а за последния ден от 2020 г. те са били 6 

Момченце е първото бебе за 2021 г., родено в най-голямата специализирна АГ болница  у нас "Майчин дом", съобщиха от лечебното заведение. То проплакало в 5,28 часа. Родено е по естествен път с класическите мерки 3,650 кг и 52 см.

"Заедно с щастливата майка са в отлично здраве и благодарят на дежурния екип под ръководството на д-р Ирена Шикова и акушер Евелина Първанова", казаха от болницата.

Последното бебе за 2019 година е момиченце, родено в последните часове преди полунощ със спешно секцио. То тежи 1 300 гр. и е с ръст 41 см. В стабилно състояние е.

3576 са общо родените през 2020 г. бебета в СБАЛАГ "Майчин дом" и болницата отново е първенец по брой раждания в България. През последния ден на 2020 г. пък са проплакали 6. 

В новогодишната нощ в родилна зала е работил екипът на д-р Валери Иванов, д-р Ирена Шикова и акушерка Емилия Аспарухова, неонатолог Таня Праматарова, анестезиолог д-р Георги Пенев и акушерки Стефка Томова и Жени Милева. 

СБАЛАГ "Майчин дом” е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ