Напишете дума/думи за търсене

Рекорден брой звездни бебета през 2020 г. (Снимки)

Луиза Григорова със сина си Бран

За целия свят 2020-а ще остане в историята като пандемична и трудна година. За доста много от българските знаменитости обаче тя ще бъде много повече от това – защото тази година са станали родители, баби или дядовци. Дали карантината има пръст в това, не се знае, но едно е сигурно – тази календарна година е рекордна по звездна раждаемост. Ето в чии домове светът изглежда по-хубав особено погледнат в очичките на новородено.

Луиза Григорова и

Весела Бабинова

родиха в един ден при

един и същи лекар

Двете актриси са близки приятелки от години, Весела е кума на Луиза, а и често може да бъдат видени на една сцена. Но най-общото между тях се появи на 28 септември, когато двете станаха майки почти наведнъж. Весела постъпва в родилното първа, а когато Луиза се обажда на наблюдаващата си лекарка, че има силни контракции, отсреща ѝ казват: “Тръгвай към родилното, приятелката ти вече те чака там”.

Луиза и Весела Бабинова бяха бременни и родиха по едно и също време.
Луиза и Весела Бабинова бяха бременни и родиха по едно и също време.

Часове по-късно Григорова държи в ръцете си малкия Бран, плод на любовта ѝ със съпруга ѝ - режисьора Мартин Макариев. Бабинова пък дава живот на дъщеричка – Йоана, чийто баща също е актьор – Владимир Зомбори.

Венелин Петков

има момченце Йоан

През ноември в семейството на Би Ти Ви проплака малкият Йоан. Той е рожба на две от лицата на медията - Венелин Петков, вече бивш директор на “Новини, актуални предавания и спорт” на телевизията, и спортната водеща Николета Маданска.

Венелин Петков с Николета Маданска и сина им Йоан
Венелин Петков с Николета Маданска и сина им Йоан

Момченцето е първа рожба и за двамата, но освен новината, че се е родил, журналистическото семейство не съобщава нищо друго. Маданска до последно кри и за бременността си, като не публикува нито една снимка с бременно коремче в социалните мрежи, макар да е доста активна там.

Цвета Караянчева

с второ внуче

Илия е вторият внук на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева и проплака на 19 март. Момченцето е рожба на дъщеря ѝ Калина и е кръстено на съпруга на Караянчева. Те вече имат и внучка – Теодора.

Веселин Маринов

стана дядо

на близнаци

На 14 юни животът на Веселин Маринов става съвсем друг. Това е така, защото на бял свят се появяват Веселин и Цветелина – рожби на дъщерята на певеца Йоана.

Изпълнителят не крие, че толкова се развълнувал от новината за появата им, че спрял колата и се разплакал от вълнение. Щастливият дядо обаче не прекарва много време с внуците си заради коронавирусната пандемия и факта, че наскоро той самият преболедува коварния вирус.

Аня Пенчева с двама

внуци тази година

Актрисата Аня Пенчева ще запомни тази година с появата на две нови внучета. На 5 февруари тя стана баба на момче, с което синът ѝ Ангел Караньотов и приятелката му - красивата дрифтърка Ива Русинова, я дариха. Те избраха името Борис.

Петя Дикова с майка си Аня Пенчева, баща си Сашо Диков и първото си дете Александър, преди да роди втория
 си син.
Петя Дикова с майка си Аня Пенчева, баща си Сашо Диков и първото си дете Александър, преди да роди втория си син.

Дъщерята на Пенчева - журналистката Петя Дикова, и любимият ѝ Илиян Любомиров се сдобиха с втора рожба на 11 декември.

Момченцето е кръстено на баща си Илиян. Щастливият татко не пропусна да благодари на любимата си със статус във фейсбук: “Петя, няма да ми стигне един цял живот да те обичам. Благодаря ти, че сбъдваш най-голямата ми мечта.”

Етиен Леви с

втори внук

За втори път тръпката от това да стане дядо почувства и Етиен Леви. През лятото на бял свят се появи неговият внук, а новината издадоха колежките му от “Трик”.

“Честит втори внук на Етиен Леви! Да е жив и здрав, да радва цялото семейство! Желаем му от сърце много щастливо детство и късмет в живота!”, написаха те в официалната страница на групата в социалните мрежи.

Музикантът стана дядо за първи път през 2018 г. с появата на малкия Зизи.

Калин Сърменов

стана дядо на

момиче

Дядо от лятото е и актьорът и шеф на Сатиричния театър Калин Сърменов. Дъщеря му Дария и нейният съпруг Александър станаха родители на момиченце, което кръстиха Йоана. Двамата се ожениха с две пищни тържества миналата година.

Илияна Раева

прегърна две внучки

за месец и половина

Шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева и съпругът ѝ - футболната легенда Наско Сираков, се сдобиха с две внучки.

И двете дъщери на Илияна Раева родиха миналата година.
И двете дъщери на Илияна Раева родиха миналата година.

В рамките на месец и половина и двете им дъщери – Славея и Виолета, ги дариха с по едно момиченце. На 11 март по-голямата сестра – Славея, даде живот на малката Емили. За нея и годеника ѝ това е първа рожба.

С второ дете пък се сдоби Виолета, която на 1 май роди Асиана.

Захари Карабашлиев

посрещна третата си

дъщеря

Писателят Захари Карабашлиев вече има отбор от четири музи, след като на 9 октомври се роди третата му дъщеря. Ана Захариева Карабашлиева пое първата си глътка въздух в столична клиника, а новината за раждането ѝ бе обявена от щастливата ѝ майка – Вера. Ани има и две каки – Нора и Сара.

Кака Лили стана баба

Политологът Димитър Ганев и любимата му – репортерката на Би Ти Ви Елица Кънчева, направиха най-известната кака в държавата баба. Новороденият Асен е внук на Кака Лили (Лили Вучкова) – майка на Елица. Щастливите родители се ожениха на 6 септември – Деня на Съединението, два месеца преди появата на първата си рожба.

Евгени Будинов има

дъщеря

Евгени Будинов с жена си Мариела и двете им деца Александър и Белла
Евгени Будинов с жена си Мариела и двете им деца Александър и Белла

Белла е новото попълнение в семейството на актьора депутат Евгени Будинов и съпругата му Мариела. Тя проплака на 20 февруари и вече има голям батко, който да я закриля – 6-годишния Александър.

Роди се внук на

Илия Павлов

Първата си глътка въздух още в първите дни на годината пое внукът на Илия Павлов. Бебето е дете на дъщеря му Венцислава и съпруга ѝ Тарек Микнас, които от години живеят в Дубай заедно с първородната си 4-годишна дъщеря - Алба.

Лора Караджова

роди момче

Лора Караджова разхожда с количката сина си Матей.
Лора Караджова разхожда с количката сина си Матей.

Със стихотворение певицата Лора Караджова обяви новината, че е станала майка на момче. След като вече бе изпитала радостта от раждането на момиченце – Алиса, в средата на май тя дари с дете любимия си - диджея Марсел Рохас. Двамата кръстиха рожбата си Матей.

Дичо и Карина имат

втора дъщеря

12 юни вече е сред любимите дати на певеца Дичо и половинката му Карина, защото тогава се появи втората им рожба – Тина.

Дичо с двете си дъщери
Дичо с двете си дъщери

Момиченцето е кръстено на двама специални за семейството хора – бащата на изпълнителя дядо Тошко и на прабаба си (бабата на Карина) Нина. Сред най-щастливите от появата на новото попълнение в семейството е първородната дъщеря на Дичо и Карина – Ариел.

Внучката на Тодор

Колев роди Джейна

Теодора Кулева роди момиченце.
Теодора Кулева роди момиченце.

Ако Тодор Колев беше жив, на 5 май щеше да стане прадядо на малката Джейна. Внучката му – актрисата Теодора Кулева, стана майка в София. До миналата година със съпруга ѝ Джоузеф Гуд живееха във Великобритания.

Поли Гергушева

очакваше момиче,

роди син

Водещата на предаването Cool...T по Би Ти Ви Поли Гергушева бе истински изненадана в деня на раждането на първата си рожба. Блондинката очакваше, че ще има момиче, но се оказа, че в утробата си е носила момче. Това, разбира се, не направило щастието от появата на рожбата ѝ по-малко. Сега е горда майка на син, който носи името на баща си – Борис.

Шеф Силвена Роу

има внучка

Топготвачката и жури в “Мастършеф” стана баба на 11 август. Щастливата новина тя съобщи в ефир, като уточни, че има внучка, която е Лъвица като нея и има очите и апетита на баба си. Момиченцето се казва Иззела и е дъщеря на сина на Роу. Родена е във Великобритания, което възпрепятства вижданията им, но пък благодарение на модерните технологии звездната баба често получава снимки и клипове на малката си наследничка.

Лидия Инджова роди

на 29 февруари

29 февруари. Тази дата е любимата на актрисата от сериалите “Дяволското гърло” и “Съни Бийч” Лидия Инджова, защото тогава даде живот на първородния си син Мартин. Лидия и таткото на бебето Филип от години живеят в Брюксел, където е роден и малкият им наследник.

Дидо от Д2 има син

Отскоро отборът на звездните татковци е с още един член – Дидо от групата Д2. През април любимата му Юлия Кулиш го дари със син – Давид. Това е първородно дете за Дидо и втори син за Юлия. Тя вече има 10-годишно момче – Игор, от предишна връзка.

Боби Ваклинов стана

татко на момче

И бившият репортер на тв шоуто “Господари на ефира” Боби Ваклинов вече е в списъка на звездните татковци. Неговата любима Силвия роди малкия Валери Ваклинов на 8 март, а малко след това Боби показа в социалните мрежи как разхожда наследника си.

Евелин Костова роди

дъщеря на петия си

братовчед

Евелин Костова си има дъщеричка.
Евелин Костова си има дъщеричка.

В края на октомври с първа рожба се сдоби актрисата от сериала на Би Ти Ви “Съни Бийч” Евелин Костова. Красавицата дари с дъщеря любимия си мъж Михаил, с когото в случаен разговор разбрали, че са пети братовчеди. Но това въобще не притеснява актьорското семейство и дори се шегуват, че ако дъщеричката им има братя и сестри, те ще си бъдат шести братовчеди.

Нанси Карабойчева

роди син на

волейболиста

Добромир Димитров

Нанси Карабойчева със семейството си
Нанси Карабойчева със семейството си

В края на юли семейството на Мис България 2013 г. Нанси Карабойчева и съпруга ѝ - волейболиста Добромир Димитров, се увеличи. Тогава първата си глътка въздух пое синът им Матей.

“5 букви, а изпълнени със смисъла на цял един нов свят за нас. Този ден и час никога за мен вече няма да са същите - 28.07, 7,31 ч”, написа тогава Карабойчева в социалните мрежи.

Актрисата Гергана

Плетньова роди

момченце

Актрисата от театър “Българска армия” това лято се сдоби с още една роля – тази на майка на момче. Малкият мъж се казва Георги, а новината бе съобщена лично от гордата майка, която не пропусна да благодари на любимия си мъж, че я е направил най-щастливата жена, дарявайки я с най-красивия подарък.

Радина Думанян има

дъщеричка

Радина Думанян, докато беше бременна с първото си дете
Радина Думанян, докато беше бременна с първото си дете

С много наедряло коремче и в трепетно очакване актрисата от “Откраднат живот” Радина Думанян подсказа на приятелите и феновете си, че ще става майка. На 14 декември това стана факт. Красивата актриса роди момиченце, но още не е казала как е решила да кръсти рожбата си.

Николай Бареков с

пето дете – този

път момиче

На 1 декември татко за пети път стана политикът и бивш журналист Николай Бареков. Но пък за първи път изпита тръпката от това да държи в прегръдките си женска рожба. Момиченцето му се казва Мария като майка си и ще се радва на закрилата на четирима батковци – Николай, Александър, Виктор и Антони.

Николай Бареков с жена си и децата им
Николай Бареков с жена си и децата им

Майката на бебето не мина съвсем леко през бременността, тъй като пребори коронавируса по време на този период.

Божидар Искренов

- Гибона има внук

За Божидар Искренов – Гибона прозвището Радостта на народа вече истински бледнее пред новата титла, която има - дядо. С нея го окичи дъщеря му Настася на 30 март. Тя роди в САЩ, където живее, а бебето носи името Хенри.

Светлана Гущерова

роди второ бебе в

пълна тайна

Вярна на своята потайност, моделката Светлана Гущерова запази тайната, че е бременна за втори път и че е родила син на Християн Гущеров. Новината тя обяви около два месеца след появата на момченцето, като пусна кадри от погачата за 40-ия ден след раждането му. От надписа на тортата пък стана ясно, че детето носи името на дядо си по бащина линия – Добромир, и е почти адаш на кака си Анелия- Добромира (първородната дъщеря в семейството на Светлана и Християн).

Веси Бонева дари Явор

Велчев – Яви със син

Певицата Веси Бонева вече е горда майка на момче. На 30 септември тя и приятелят ѝ Явор Велчев - Яви се сдобиха с първа рожба, която нарекоха Дариел. Новината за бременността си пък Бонева избра да съобщи сама в новото си видео към парчето “Остани”, като в един от кадрите поставя ръка върху корема си, откроявайки ясно, че чака първо дете.

Радина Кърджилова

ще дари Деян Донков

с трети син

Синът на Радина Кърджилова Христо е прегърнал нежно майка си, която очаква второ дете.
Синът на Радина Кърджилова Христо е прегърнал нежно майка си, която очаква второ дете.

През лятото актьорът Деян Донков се похвали, че любимата му Радина носи под сърцето си още един плод на любовта им. Актрисата ще роди за втори път през февруари, като отново очаква момче. Първото ѝ дете също е син, когото нарекоха Христо – на бащата на актрисата. Донков има момче и от връзката си с Анастасия Ингилизова, който носи неговото име – Деян.

Криско ще става татко

за втори път

Рапърът Криско също избра коледните празници, за да обяви новината, че в дома им догодина ще проплаче още една рожба. Половинката му Цвети е бременна отново, след като първородната им дъщеря Амая през септември навърши годинка.

Филипа Иванова слезе

от екран, за да се

отдаде на майчинството

През септември водещата на централната емисия новини на БНТ Филипа Иванова се омъжи за програмния директор на БНТ Ивайло Огнянов. Малко след церемонията тя слезе от екран, а на нейно място се завърна Аделина Радева. Причината да се оттегли е повече от специална – скоро красивата журналистка ще стане майка.

Ицо Хазарта чака

трето дете

Ицо Хазарта ще си има трето дете.
Ицо Хазарта ще си има трето дете.

“Три за щастие” – написа рапърът Ицо Хазарта под снимка, на която любимата му позира с разголено наедряло коремче. Двамата вече имат две дъщери, а дали сега ще имат трета, или ще разберат тръпката от това да имаш и син, ще разберем скоро.

Ахмед Доган пак ще

става дядо

Синът на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган Демир очаква второ бебе през 2021 г. Това стана ясно от публикация на съпругата на Демир Памела, на която позират заедно с първородния си син Адмир. Малчуганът навърши две годинки на 13 декември, а догодина ще стане батко.

Ева Веселинова е

бременна с близнаци

Бившата ководеща в “На кафе” и репортерка на “Господари на ефира” Ева Веселинова обяви, че в момента има три сърца. С пост в социалните мрежи русокосата красавица написа, че очаква близнаци догодина. Не уточнява обаче какъв е полът им и кой е щастливият мъж, когото тя ще дари с двете рожби.

Ева Веселинова ще си има близнаци.
Ева Веселинова ще си има близнаци.

Глория ще става баба,

Симона Загорова

обяви, че е бременна,

навръх Бъдни вечер

Да не повярва човек, че една от най-красивите жени в българския шоубизнес ще става баба. Фолк певицата Глория ще се сдобие с внуче в началото на 2021 г., защото дъщеря ѝ Симона Загорова е бременна. Младата изпълнителка обяви щастливата вест навръх Бъдни вечер с поредица снимки с наедряло коремче и трогателен пост във фейсбук. “В навечерието на Рождество Христово искам да ви споделя, че Бог ни изпрати най-големия дар. Благословени сме да очакваме най-святото - нашата първа рожба!”, написа Загорова. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ