Напишете дума/думи за търсене

Какъв е перфектният съпруг?

Добрият съпруг знае какво ви харесва – от формата на чашите за вода до това какво би провокирал у вас, ако постъпи по даден начин.

Безкрайно дълъг може да бъде списъкът на една жена що касае до идеалния мъж. И до ден днешен не е известно някоя дама да го е открила. Дали пък това не се дължи на женската ни природа, която е твърде взискателна? Какъвто и да е отговорът, повече от ясно е, че перфектни хора не съществуват. Има обаче такива, които ни пасват повече от други. Такива, с които се чувстваме себе си. Такива, пред които не се налага да носим маски, да се правим на по-добри, отколкото сме. И всъщност това никак да не ни притеснява, просто защото човекът отсреща ни обича точно такива, каквито сме наистина.

Психолозите, мачмейкърите и гурутата наричат тези хора сродни души. Забележете - не половинка, а сродна душа. Така е, защото всички те твърдят, че, за да срещнеш своята сродна душа, първо трябва да се научиш да бъдеш щастлив със своята цялост. Каквото и да си говорим, в това има доза истина, както и логика.

Да срещнеш сродната си душа е най-вероятно най-големият късмет, който може да имаш. Това обаче не гарантира, че семейният живот ще е приказно безоблачен. Погълнати от всекидневието, ние сме склонни да се ядосваме на партньора си повече, отколкото той е заслужил. В пристъп на гняв е възможно да го обидим или подценим неговите качества като съпруг и баща. Детето е болно, сметките чакат, предстои ви ремонт, не успявате да смогнете с домакинската работа. Почиствайки едно, малчуганът минава като мълния след вас и цапа друго, романтиката някак избледнява на този фон. И на кого всъщност да си го изкарате, освен на благоверния. А сега се замислете, дали пък нямате най-добрия партньор на света? Ето 12 качества, по които лесно ще разберете това.

Той ви вярва и ви насърчава да следвате мечтите си.

Наистина са рядкост мъжете, които дават на съпругата си свободата да следва мечтите си и да се развива професионално. Макар и да не ви се вярва. Ако вашият съпруг ви подкрепя във вашите начинания и не изисква от вас да бъдете само и единствено майка и домакиня, то сте истинска късметлийка.

Добрият съпруг винаги вярва във вас, дори когато самата вие не го правите. Той ви казва и показва, че сте най-добрата и ще успеете.

СНИМКА: Toa Heftiba
СНИМКА: Toa Heftiba

Познава ви добре. Знае какво харесвате и какво – не.

Има едно популярно изказване, че можете да живеете 10 години с един човек и той да не знае кой е любимият ви цвят, а можете да се познавате от седмица с друг и той да знае кой е детският ви страх.

Добрият съпруг знае какво ви харесва – от формата на чашите за вода до това какво би провокирал у вас, ако постъпи по даден начин. Той няма затруднения, когато отиде в близкия хранителен магазин, защото знае какво искате да купи за вкъщи. Да, дори марката на питейната вода. Това може да ви се струват малки и незначителни неща, но не е никак приятно след 6 години съвместно съжителство да разберете, че той не знае, че сте алергична към праскови, на пример. Ако имате до себе си мъж, който знае всяка една подробност за вас и в ситуации, в които ви няма, умее да взима безпогрешни решения, свързани с вас, ценето го.

Запазва спокойствие в напрегнати ситуации.

По природа жените са по-притеснителни и дори истерични в напрегнати ситуации. Представете си само мъжът ви да е същият. Би настъпил истински апокалипсис.

Както обичат да се шегуват хората – „Умният мъж не отговаря на жена си, когато тя му вика. Той си мълчи, защото знае, че след 5 минути ще е забравила”. Макар да е в кръга на шегата, има моменти, в които спокойствието на силния пол е от решаващо значение.

Мъжът е този, който е опора на семейството и неговата уравновесеност би олекотила тежестта и на най-драматичната ситуация.

Старае се да ви разсмива.

Добрият съпруг винаги умее да ви разсмее. Той е позитивен човек и е способен във всеки един момент да предизвика усмивката на лицето ви.

Помага ви в домакинската работа и грижите за децата.

Добрият съпруг няма проблем с това да стане през нощта, за да нахрани бебето или да даде лекарствата на детето. Той напълно осъзнава колко уморена се чувствате от грижите по семейството и домакинската работа и иска да ви подари още няколко часа сън, независимо, че на следващият ден е на работа.

Помни важните дати, свързани със семейството ви.

Макар да има стотици вицове за мъже, които забравят датата на годишнината от сватбата си, не е никак забавно да ви се случи. Жените са по-сантименталната част от човечеството и, ако това си случи, те го приемат като признак за пълна липса на обич и заинтересованост. С право.

Ако до себе си имате съпруг, който никога не е забравял годишнината ви, рождения ви ден и други важни събития, касаещи двама ви, то това трябва да ви говори достатъчно.

Уважава вашите чувства. Винаги намира думи, с които да ви утеши, когато сте разстроена или тъжна.

Вярно е, че жените са по-чувствителни и са способни да се засегнат от неща, които един мъж никога няма да забележи. Немалко мъже омаловажават преживяванията на своята партньорка и определят терзанията й за „пълни глупости” и „дребни работи”.

Ако до себе си имате мъж, който приема присърце и най-малкия ви душевен дискомфорт и иска да ви помогне и да ви направи отново весела, то имате истинско богатство.

Уважава семейството и приятелите ви.

Народът е казал, че когато си избирате съпруг, трябва да гледате как се отнася с родителите си. По същият начин ще се държи и с вашето семейство. Важно е партньорът ви да уважава вашите родители и да се грижи за тях. Това показва, че той наистина ви обича много и държи на вас.

Амбициозен и надежден е.

Той не спира да търси нови начини за изява и повишаване на професионалната си квалификация. Иска да се развива в работата си, за да осигури по-добър живот и бъдеще на семейството ви.

С него никога не се чувствате самотна.

Сам и самотен са различни неща. Не са малко жените, които изпитват самота в брака си. Ако вашият съпруг ви кара да се чувствате специална, изслушва ви, интересува се как е минал денят ви и се старае да прекарва всяка свободна минута със семейството си, няма да се почувствате самотна никога.

Той държи на думата си.

Не се притеснявате, че може да се отметне от ангажимент или да не спази обещанието си. Думите му са закон и знаете, че можете да разчитате на 100% на него. Той е отговорен. Когато поеме ангажимент да вземе децата от училище, не забравя да го направи. Когато е обещал да ви изведе на обяд, не тръгва за риба с приятели. Винаги избира вас пред всички останали.

Честен е с вас.

Вие можете да му имате доверие и не изпитвате и най-малко съмнение къде е и с кого е. По невидим начин той създава у вас постоянно чувство за спокойствие.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ