Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които съсипват отношенията с партньора ви

Всички знаем какво включват нездравословните прояви в една връзка - лъжа, изневяра, крещене и обиди. Но има и по-коварни навици, които двойките развиват, без да осъзнават колко вредни могат да бъдат всъщност в дългосрочен план. Ето какви са те.

Пренебрегвате интересите на партньора си

Нормално е, дори здравословно, да имате интереси, които се различават от тези на партньора ви. Само защото вашата половинка обича рок музика не означава, че трябва да се потопите напълно в това.

Но все пак можете да намерите малки начини да подкрепите страстите му, дори ако те не са непременно вашата чаша чай. Не е нужно да се наслаждавате на песента, но простото слушане или разговор за това, осигурява необходимата подкрепа.

Не казвате благодаря за малките неща

Вие изразявате своята признателност, когато партньорът ви купи подарък, планира пътуване през уикенда или ви резервира масаж. Но може да забравите за малките ежедневни начини, по които облекчава натоварването ви. Да не забелязвате тези усилия може да породи негодувание с течение на времето.

Добрите взаимоотношения не се градят на грандиозни жестове. Те се крепят на малките ежедневни моменти. Не приемайте тези уж обичайни действия за даденост. Каквото и да прави вашият партньор, за да улесни живота ви, заслужава признание.

Пренебрегвате външния вид и личната си хигиена

Има не един и два примера за хора, които започват да пренебрегват външния си вид, когато влязат в сериозна връзка. Понякога нещата стигат и по-далеч и обхващат хигиената. Пропускането на душ от време на време не е голяма работа, но когато отказването от основното подстригване се превърне в навик, това може да попречи на интимността и да се превърне в източник на конфликт.

Немиенето на зъби, къпането, бръсненето и т.н. е неуважение към нашите партньори. Лошата хигиена понякога може да бъде външна проява на състояние като депресия. Ако сте загубили мотивацията в други области на живота си, изпитвате чувство на безполезност или нямате желание за социални контакти, говорете с партньора си и му споделете какво се случва.

Критикувате партньора си, вместо да поискате това, от което имате нужда

Когато прибягваме до критика, поставяме партньора си в защитна реакция, което често води до спор, а не до положителната промяна, която се надяваме да видим. С течение на времето тези груби думи могат да наранят самочувствието на отсрещния и да създадат емоционална дистанция. Ако искаме нещо различно, трябва да отправим конкретно искане за промяна в действията, вместо да излагаме отрицателна оценка.

Не поддържате живот извън връзката

Когато за първи път започнете да излизате с някого, не е необичайно да преминете през период на меден месец, в който прекарвате по-голямата част от времето си заедно. Но след известно време, ако все още съсредоточавате цялата си енергия върху партньора, докато оставяте приятелите, семейството и другите си интереси да останат настрана, това може да е лош знак.

“Прилепването” един към друг оказва голям натиск върху връзката. Поддържането й на всяка цена може да се превърне в цел, защото нито един от партньорите няма отделен живот или система за подкрепа, към която да се отправи. Важно е да имате време поотделно, наслаждавайки се, ако не на отделна компания, то на отделни предавания в различни стаи у дома.

Проверявате телефона на партньора си, без да питате

Да надникнете в текстовите съобщения на партньора може да изглежда невинно, но всъщност е нарушение на поверителността и знак за основни проблеми между вас. Ако разчитате на достъп до телефона му, за да потвърдите вярност, това е отражение на голяма липса на доверие във връзката. Разумно е - не подозрително или нечестно - хората във взаимоотношения да искат да запазят известна поверителност и автономия.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Давате обещания, които не можете да изпълните

Спазването на дума, дори когато става въпрос за малки неща - е сигурен път към изграждане на доверие. Така партньорът ви ще се чувства обичан и ценен. И обратно - когато имате навика да давате напразни обещания, ще усетите нарастващото напрежение помежду ви с времето. Ако искате да запазите отношения си в дългосрочен план, мислете добре какво казвате и дали наистина сте в състояние да го направите. По този начин уважавате не само отсрещния човек, а и пазите собственото си достойнство.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ