Напишете дума/думи за търсене

Бебетата ще бъдат до майките си в ново отделение на "Майчин дом"

Изцяло обновеното послеродово отделение на "Майчин дом" в София ще посрещне първите си пациенти на 6 декември, съобщи БНТ.

Бебетата тук ще са до майките си през цялото време, като ще бъдат обслужвани в стаите си от акушерки и неонатолог.

Ремонтът на отделението на 12-ия етаж продължи 9 месеца. То разполага с два просторни апартамента, както и с 21 стаи, от които 7 са с по две легла, хладилник, телевизор. Изградени са и боксове за тоалет на бебетата.

В "Денят започва" директорът на най-голямата акушеро-гинекологична болница у нас проф. Иван Костов благодари на Министерството на здравеопазването за отпуснатите средства за мащабния ремонт и пожела у нас да се раждат все повече бебета. Малко над 3000 бебета са проплакали за първи път в "Майчин дом" от началото на годината.

Проф. Костов коментира, че болницата е поела най-сериозния товар в грижите за бременни с ковид. Около 300 бъдещи майки с коронавирус са преминали от тук от началото на пандемията. Около 100 са ражданията с ковид.

Пациентките с коронавирус се обслужват в отделна сграда и са изолирани от другите, така че досега в "Майчин дом" не е допусната вътреболнична ковид инфекция, каза още проф. Костов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ