Напишете дума/думи за търсене

Как детето да е в безопасност покрай водата на плажа?

Необходими са само няколко минути без надзор на плажа или покрай плувния басейн, за да се удави малко дете.

Ето защо е животоспасяващо и наложително да знаете някои основни правила за безопасност. Удавянето е най-често срещано при деца на възраст от 1 до 4 години. За съжаление обикновено се случва, когато любопитните мъници намерят пътя си до море, плувен басейн или друг водоизточник - дори ваната у дома, без родителите им да знаят.

Едва ли има дете, което да може да излезе от водата без хиляди уговорки от страна на родителите си. Но знайте, че не е препоръчително престоят вътре да бъде повече от 10 минути. Освен това не позволявайте да влиза рано сутрин, тъй като водата е все още твърде студена, както и да го прави след хранене. Веднага след излизането го подсушете и намажете със слънцезащитен крем.

Статистиката е тревожна, но има много стъпки, които можете да предприемете, за да държите детето си в безопасност. Ето някои от тях:

Никога не го оставяйте само във или близо до вода. Това звучи очевидно, но липсата на надзор е една от основните причини децата да се удавят.

Следете го внимателно, когато се намира близо до всеки източник на вода, независимо дали е плувен басейн, вана, спа център, езерце или плитък басейн.

Никога не го оставяйте на грижите на друг младеж.

Осигурете наблюдение с докосване. Нека сте на една ръка разстояние.

Определете "наблюдател", ако се наложи да ви няма за кратко. "Назначете" един възрастен, който внимателно да наблюдава детето ви във или около водата през цялото време. Той никога не трябва да се разсейва от телефон, общуване, домакинска работа или алкохол. Това е от съществено значение, дори ако присъстват спасители.

Запишете детето си на уроци по плуване. В зависимост от неговото ниво на развитие, то може да започне да се учи да плува още на 1 година. Проверете за клас, в който се преподава основна водна компетентност, включително как да влиза и излиза от басейна, да се обръща и плува.

Поставете бариери. Ако имате басейн вкъщи, оградете го с изолираща ограда, така че да няма достъп до него без ваша намеса.

Не оставяйте малчугана сам даже в банята. Удавяне може да се случи дори и с леко нагълтване с вода и не е необходимо да сте на плаж, за да се стигне до злополука.

Носете спасителни жилетки на плажа. Малките деца трябва да носят такива всеки път, когато са във или близо до вода.

Обяснете му правилата за влизане в морето и създайте график, по който да се случва. Определете място за игра в пясъка на безопасно от вълните място.

Кажете на детето, че трябва да ви пита всеки път, в който иска да се приближи към водата, за да можете да го придружите. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ