Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете никога не изоставят съпругата заради любовница

В обществото връзката с женен мъж предизвиква възмущение, но истината, че "на сърцето не можеш да заповядаш" доказва силата си.


А когато жените казват: "Обичам женен", най-важната дума е "обичам" и надеждата, че все пак ще се разведе, умира последна.

Но със статистическите данни е трудно да се спори.

Само един от 20 мъже е готов да напусне съпругата си заради друга жена. Бракът и любовта са различни понятия.

Социолозите твърдят, че само 5% от женените мъже изоставят съпругата си заради друга.
Именно тук най-добре изпъква разликата в отношението на жените и мъжете към любовта и брака.

За дамите това са две взаимосвързани понятия, докато за мъжа думата любов се асоциира със секса и развлеченията, които не е задължително да се случват в рамките на дома. За него бракът е бит, добре устроен бит. Ако той го задоволява, защо да се развежда?

Заради любовта? Напълно възможно е любовта да е "там", а битът - "тук". Даже наистина да искат да напуснат семейството си, мъжете непрекъснато търсят повод да отложат тази важна крачка.

Да се позабавляваш навън и да се върнеш вкъщи, е едно, но да се разведеш без право на реабилитация е съвсем друго.

Понякога и бременността на любовницата не е достатъчно силна причина за него, показва практиката. При това той добросъвестно може да изпълнява бащинския си дълг: да вижда детето и да го осигурява финансово.

Домашната супа е по-сладка от любовта. В рамките на първата година след раздялата със съпругата 70% от мъжете напускат любовницата си и се връщат вкъщи.

Това е така, тъй като силният пол се страхува от резки битови промени. Когато страстите поутихнат, мъжът започва да тъгува за дома си.

Колкото и да се старае, втората жена няма да може да му осигури същите битови условия, към които той вече е привикнал. Той може да тръби навсякъде, че жена му е истеричка, ужасна готвачка и не може да чисти, но въпреки това да е привързан към нея. Навикът има невероятна власт над мъжете и често е по-силен от любовта.

Моята съпруга е моя собственост. Мъжете имат силно развито чувство за собственост. Изискванията към любовницата и съпругата са съвсем различни. Ако за първата най-важното е да е красива и секси, то съпугата задължително трябва да е вярна.

Немалко са случаите, когато мъжете запазват отношението си към първата съпруга и разбирайки за нейна нова връзка, в тях се отключва вълна от чуства към нея.

Ако все пак по стечение да обстоятелствата сте попаднали в триъгълник, ето няколко насоки как да се справите със ситуацията:


Съвети към съпругите: 

Според специалистите мъжът е склонен да изостави съпругата си само в случай че отношенията в семейството са се разпаднали отдавна и основателно. В този случай появата на нова жена се явява само повод да напусне семейното гнездо. Ако това не е вашият случай, то имате шанс, тъй като мъжете не са склонни към сериозни промени в живота.

Накарайте мъжа си да прекарва повече време в семейството, за да не му остават сили за любовицата. Натовареният съпруг ще предпочете да остане с вас, все пак вече е свикнал.

Дори ако ви е информирал за решението си да ви напусне и да заживее с другата, не правете скандали. Напротив, постарайте се да усети топлината и комфорта вкъщи, със сигурност ще бъдат оценени.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ