Напишете дума/думи за търсене

Защо индийците никога не наказват децата си?

Крясъците не са част от възпитателните практики в Индия, където трите основни религии – будизъм, ислям и индуизъм – значително влияят върху родителските принципи и вярвания.

Дори при сериозни провинения наказанията не са приоритет, а вместо това се използват методи с дълбок смисъл и търпение.Ето какви са те.


Методът на добротата


Още от ранна възраст децата се учат да проявяват доброта към всички живи същества. Търпението се смята за ключова добродетел, докато емоционалността и раздразнителността се възприемат като пороци.

Контрол на информацията


Достъпът до телевизия е ограничен до образователни и художествени програми. Това е важно в контекста на съвременния интернет, който може да има негативно въздействие върху децата и дори да бъде опасен.

Значението на маниерите

В Индия се обръща особено внимание на етикета, особено при жените. Децата се учат на правилно поведение на масата от най-ранна възраст.

Пример за подражание


Родителите вярват, че техният личен пример формира характера на децата. Вместо да дават наставления, те показват как се правят нещата. Често в това участват и по-възрастните членове на семейството, тъй като е обичайно няколко поколения да живеят заедно.

Изграждане на тясна връзка


Лекарите в Индия препоръчват майките и децата да спят заедно за по-голяма сигурност и спокойствие. Майката може веднага да реагира, ако бебето се чувства неспокойно.

Образованието и духовността


В Индия образованието е тясно свързано с духовността и толерантността. Децата са насърчавани да изразяват мислите си гласно и да ги обсъждат. Практикуват йога и имат уроци по медитация, което стимулира техния потенциал.

Учителски стандарти


Учителите в Индия трябва да бъдат изключително толерантни. Те често се събират, за да обсъждат своето поведение, а не това на учениците.

Лична надпревара


Учениците са насърчавани да надграждат своите умения. Добрите от тях получават специални карти, като целта е да се състезават със себе си и да се усъвършенстват, а не да се сравняват с другите.

Учителят като приятел


Преподавателите не се колебаят да показват обич и одобрение към учениците си. Те могат да ги прегърнат или потупат по главата, без да имат любимци, защото всяко дете се нуждае от подкрепа.

Индийските методи на възпитание и образование отразяват културните ценности на страната, но те също така предлагат полезни уроци за всички нас. Възможно е да приемем тези практики и да бъдем по-внимателни и търпеливи с децата си.

СНИМКИ: Image by Aayansh Pandey from Pixabay

Image by Kiran Hania from Pixabay

Nehal Patel / Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ