Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 25

СНИМКА: http://weknowyourdreams.com/child.html

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 25:

Може би все по-често се замисляте колко бързо минава времето. Сякаш беше вчера, когато разбрахте, че сте бременна, а вече си имате 2-годишно дете, което бяга с всичка сила в парка и едва успявате да хванете. Сигурно се питате и какви умения трябва да притежава малчуганът на тази възраст, за да сте спокойна, че се развива нормално. Предлагаме ви списък, чрез който да сверите часовника си.

1. Детето трябва да може да насочва вниманието си към даден обект само по името му.

2. То трябва да разпознава имената на хората от семейството, както и на частите от тялото си.

3. Трябва да умее да използва кратки фрази или да съставя изречения от 2 до 4 думи.

4. Детето трябва да умее да следва кратки инструкции.

5. То трябва да умее да повтаря думички, които чува.

6. То трябва да може да открива предмети, които вие сте опитвате да скриете по време на игра - например под няколко завивки. Движенията му трябва да са толкова развити, че да може да повдига завивката и да хваща с ръчичка предмета.

7. То трябва да може да групира играчките си по цветове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ