Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 27

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 27:

Нито един родител не иска да сменя памперси доживот. И няма как да бъде така. В повечето случаи децата се научават да бъдат без пелена около втората годинка. При други отнема малко по-дълго време - до три и половина. При трети пък памперсът се маха напълно, дори и вечерта, чак на 4.

Всъщност няма правилно и грешно време, в което това да се случи, затова няма и защо да се тревожите дали всичко не се случва прекалено бавно. Махането на памперса няма нищо общо с развитието на интелигентността на детето ви.

През месец 27 от живота на детето ви се случва още нещо. То е все по-активно през деня - постоянно тича, ходи, играе си, взима различни предмети и винаги е заето с ново действие. В същото време вие си мислите, че се е уморило и с радост би си легнало за следобеден сън. Това не се случва и най-често дрямката се превръща в повод за сериозни пререкания, защото детето ви има друга идея. Можете да улесните процеса, като изградите строга рутина при лягането, в която детето да е в леглото по абсолютно едно и също време всеки ден. За това се изисква сериозна упоритост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ