Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 29

СНИМКА: babyanywhere.com

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 29:

Между 2 и 3-годишна възраст децата преминават през истинска експлозия в говорното си развитие. Речникът става по-богат всеки следващ ден, а малчуганът започва да разбира нюансите на всяка дума. През месец 20 започва все по-честата употреба на "аз" и "мен".

Детето ви вече знае, че е отделна личност и добре осъзнава, че има собствено мнение, което може да демонстрира на глас. Това няма как да не бъде съпътствано и от малко по-напрегнато държание и чест отказ, тръшкане и проява на нерви от негова страна, когато не получи желан отговор. Но това е съвсем в реда на нещата. Все пак вече се намирате в периода на бебешкия пубертет!

Окуражавайте детето постоянно да развива говорните си умения. Имайте предвид, че то няма целия набор от думи, за да може винаги да ви обясни това, което наистина иска да каже. Затова е хубаво да предвидите това и да му помагате да се доизказва, когато говори и да му предлагате постоянно нови думи, които може да използва. Не забравяйте да му обяснявате и значението им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ