Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 31

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 31:

Месец 31 от живота на детето ви най-точно може да се обобщи със силата на думата "не". Сигурни сме, че я чувате наистина често напоследък. Питате ли се защо е така?

В момента детето ви изследва правото си на свободна воля и всеки следващ ден научава, че всъщност е самостоятелен индивид, който умее да взима решения. В малката му глава това е наистина нещо много интересно и дори се възприема като игра. Понякога то казва "не", защото е ядосано, а друг път, за да види как ще реагирате. Възможно е да го прави, за да привлече вниманието ви върху себе си. И наистина успява, нали?

Даването на право на избор на детето е начин, по който да редуцирате думичката "не". Опитайте се да се държите с него като с равен възрастен човек и не подценявайте желанията и предпочитанията му. Винаги давайте алтернатива и се старайте през някакво време да показвате, че сте съгласни с избора му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ