Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 48

СНИМКА: playbuzz.com

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 48:

Поздравления! През този месец вашето малко съкровище става на 4. Можете ли да повярвате колко бързо мина времето? През него вие виждахте как то става все по-самостоятелно и придобива нови знания и умения с всяко свое събуждане.

И след навършването на 4 годинки детето ще продължава да живее в своя малък магичен свят, в който въображението ще има ключова роля. Приключенията ще стават все повече, защото двигателните умения са развити точно толкова добре, колкото и говорните. Това ще доведе до усилена комуникация с другите малчугани на площадката и първи разговори по "сериозни" теми. Ще бъдете изненадани, когато детето ви споделя какво си говори с приятелчетата си. А с това и въпросите за всевъзможни неща, ще се увеличат.

До навършването на 4 годинки то трябва да е усвоило умението да подрежда конструктори и да показва собствени дизайнерски идеи при изграждането на къщички, например. Също така до тази възраст детето трябва да е отучено напълно от памперса и да ползва гърнето при поискване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ