Напишете дума/думи за търсене

Безплатни прегледи за ендометриоза до края на март в "Майчин дом"

Директорът на СБАЛАГ "Майчин дом"  проф. Иван Костов е сред специалистите, които ще преглеждат.

Водещи лекари от Университетската акушеро-гинекологична болница се включват в кампанията „Ендо Март 2021“, за да повишат информираността за заболяването

Заболяването засяга 1 от 10 жени, често води до безплодие

Кампания за безплатни консултации и профилактични прегледи за ендометриоза стратира най-голяма АГ болница у нас "Майчин дом". Тя ще продължи до 31 март.

Инициативата е в рамките на кампанията „Ендо Март 2021“ и е насочена към жени, които имат съмнение за заболяването или са диагностицирани с него, както и към пациентки с фамилна обремененост. Целта е да се повиши информираността за заболяването, което засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми, сред които безплодие.

Профилактичните прегледи се провеждат от водещите специалисти на СБАЛАГ “Майчин дом” - изпълнителният директор проф. д-р Иван Костов, д-р Иван Диков, управител на Медицински център „Майчин дом“; д-р Дориан Босев, д-р Радко Тоцев и д-р Максим Клисурски.

Приемът е в 214 кабинет от 13 до 15 ч., а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 15 и 16,30 ч. на телефон 02/ 9172 200 или чрез и-мейл на office@maichindom.com. 

„Майчин дом“ за трета поредна година е официален партньор на кампанията в подкрепа на пациенти, страдащи от ендометриоза „Ендо Март 2021“, част от световния „World Wide EndoMarch“. У нас зад инициативата стоят Фондация „ЕндоМарч България“ и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

Ендометриозата се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването ѝ се наложи миниинвазивната роботизирана хирургия. Като водеща здравна институция при лечението на гинекологични проблеми, „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота Da Vinci, с възможност оперативните интервенции с него да се извършват по клинична пътека по НЗОК. До момента в “Майчин дом” са направени над 120 успешни операции с роботизирана система Da Vinci.

„Роботизираната хирургия има по-висок коефициент на полезно действие от общата хирургия и подсилва нашия арсенал в полза на пациентките. Възстановяването след нея е по-бързо и по-безболезнено, което позволява на българските жени да се върнат по-скоро към работата и живота си“, казва изпълнителният директор на „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов. Благодарение на възможностите на Da Vinci, хирурзите оперират атравматично, с по-голяма сигурност, бързина и прецизност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ