Напишете дума/думи за търсене

Интимността през бременността ни подготвя за раждането

И така, вие сте бременна. Как можете да запазите част от страстта жива в този момент? До края на втория триместър ще можете да се възползвате от това да бъдете интимни със своя партньор, защото не всички симптоми ще са се проявили, а и няма да сте чак толкова едра, за да ви е некомфортно.

Ето 7 факти, които могат да ви помогнат да откриете колко чудесен може да бъде сексът през бременността:

1. Помага ви да горите калории.

Всъщност колко калории ще изгорите зависи от това колко активни сте. Но експертите казват, че са средно по 5 на всяка минута.

2. Нормализира кръвното налягане.

Това е чудесно при поява на по-високо кръвно от обикновено. Но няма как да ви го обещаем на 100%.

3. Помага за добър сън.

Да, и вие, и вашето бебе ще си отпочинете по-добре след това. При вас за това ще помогне отделянето на хормона пролактин, който ще ви направи сънлива. За детето роля изиграва нежното движение на тялото ви.

4. Намалява болката.

Когато изпитвате оргазъм, вие отделяте окситоцин. Редовното му отделяне повишава издръжливостта ни при болка с до 74%. Това означава, че ще приемате по-леко бъдещите контракции.

5. Повдига имунитета.

Сексуално активният човек има в организма си антитела, които му помагат по-лесно да се бори с настинка и други инфекции.

6. Прави ви щастлива.

Сексът и интимността повдигат самочувствието ви. Те помагат не само за здравословния живот, но и за щастливия такъв.

7. Ускорява възстановяването след раждане.

Сексът е като тренировка за влагалищните мускули. Когато имате оргазъм, той предизвиква контракции в тези мускули, което ги заздравява. Това също така може да ги подготви за раждането и им помага да се възстановяват по-бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ