Напишете дума/думи за търсене

Домашен сладкиш с праскови и пъпеш

Източник: UNSPLASH

Необходими продукти:

2 бр. яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. мак

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

ванилия

1 бр. праскови

1 резен пъпеш

Източник: UNSPLASH
Източник: UNSPLASH

Начин на приготвяне:

Яйцата, захарта и киселото мляко се разбиват с миксер. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, ванилията и маковото семе. Разбърква се отново. В намаслена с олио и набрашнена тава или върху хартия за печене се сипва тестото и се заравнява.

Прасковата се нарязва на тънки резени, пъпешът се почиства от кората и реже на парченца. Разпределят се плодовете отгоре на сладкиша. Пече се в загрята фурна на 80 градуса около 30 минути или до златисто. Проверете с клечка за зъби. Поръсете с пудра захар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ