Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Massimo Adami

Необходими продукти:

2 ч.ч. ягоди

3 ч.ч. брашно тип 500

2 ч.ч. захар

1 с.л. канела на прах

1 ч.л. сол

1 с.л. бакпулвер

1 ч.ч.олио

4 бр.яйца

1 и 1/3 ч.ч. смлени орехови ядки

СНИМКА: Massimo Adami
СНИМКА: Massimo Adami

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете ягодите на филийки и ги наредете в средна купа. Поръсете ги леко със захар. Смесете брашното, захарта, канелата, солта и бакпулвера в съд. Объркайте добре. Разбийте яйцата и заедно с олиото ги прибавете към ягодите.Прибавете ягодовата смес при брашнената и бъркайте до пълна хомогенност на продуктите.

Накрая добавете орехите. Изсипете сместа в намаслена форма. Печете хляба за 45 - 50 минути или до златисто. Проверете с клечка. След като го извадите, поръсете с пудра захар или украсете със сметана и ягоди.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ