Напишете дума/думи за търсене

Патладжани на фурна с босилек

Необходими продукти:

2 бр. патладжани

1 малка глава лук

3 бр. домати

стрък босилек - ситно нарязан

сол

черен пипер

5 - 6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета. Слага се за около десет минути в съд с подсолена вода, за да му се махне горчивият вкус. След това се отцежда, подсушава и нарежда в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и полива със струйка зехтин.

Лукът се нарязва на дребно и слага да се задуши в тиган с малко зехтин. След като омекне, към него се прибавят настърганите домати. Доматеният сос се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.

След като се поизпари водата, със соса се заливат патладжаните. Пекат се във фурна на 180 градуса до готовност (докато патладжаните омекнат).

СНИМКА: Tijana Drndarski
СНИМКА: Tijana Drndarski
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ