Напишете дума/думи за търсене

Двойките, които се запознават онлайн, се развеждат по-често

Как се запознахте с партньора си? В социалните мрежи или чрез жив контакт?

Според скорошно проучване двойките, които се срещат онлайн, са по-склонни да се разведат в първите етапи на брака. Раздялата е шест пъти по-вероятна за тези, които са се запознали чрез приложения и други онлайн форми, в сравнение с хората, които са разбрали един за друг след жива среща. Ако вие сте сред първите, не се притеснявайте твърде много - статистиката за развод всъщност не е толкова обезпокоителна.

Изследването на “The Marriage Foundation” (фондацията за брак - бел. ред.) сред 2000 женени двойки установява, че хората, които са се срещнали онлайн от 2000 г. насам, имат 12% шанс да се разведат през първата година от брака. За сравнение цифрата е много по-ниска за хората, които са се запознали в жива социална среда – с възможност от 2%.

“Причината за огромната разлика може да са нашите социални връзки”, казват от “The Marriage Foundation”. Когато хората се срещат чрез приятели и семейство, техните социални мрежи ги подкрепят през началните етапи. Вашите близки вероятно ще ви запознаят с хора, с които имате някои интереси и общи точки. За разлика от тях двойките, които се срещат онлайн, имат относително ограничена информация един за друг и това може да доведе до по-късната им раздяла.

Хари Бенсън, който е изследователски директор във фондацията, определя резултатите като обезпокоителни. „Това предполага, че в ранните години на брака двойките, които се срещат по този начин, може да нямат достатъчно социален капитал или близки мрежи за подкрепа около тях, за да се справят с всички предизвикателства, пред които са изправени в сравнение с тези, които са се запознали чрез приятели, семейство или съседи. С течение на времето това несъответствие изчезва, но въпросът е защо изобщо съществува?“, допълва той.

Онлайн двойките имат недостатък, тъй като трябва да започнат от нулата. „Нашите открития по никакъв начин не подкопават или намаляват жизненоважната роля на онлайн запознанствата. Но подчертават по-големите рискове и трудности в тези отношения”, завършват от организацията, провела проучването.

А как се запознахте вие със своята половинка? Споделете в коментар дали сте съгласни с проучването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ