Напишете дума/думи за търсене

Ако си отгледана от силна майка, тези думи са за теб

Когато израснеш със силна майка, разбираш, че нямаш нужда от мъж, за да намериш щастието.

Осъзнаваш, че всяко момиче може да процъфтява самостоятелно, без необходимост от ръка за хващане. Осъзнаваш, че любовният ти живот има нулева връзка с това колко успешна ставаш, с това колко пълноценна се чувстваш.

Когато си отгледана от силна майка, се научаваш да култивираш своята независимост и как да изразяваш мнението си в социални ситуации. Как да отстояваш себе си по време на конфронтации. Как да оцелееш сама, как да процъфтяваш сама. Измисляш как да се грижиш за себе си, точно както тя го прави, защото искаш да я накараш да се гордее.

Когато имаш силна майка, уважаваш себе си. Не позволяваш на никого да те унижава. Не позволяваш на никого да те пренебрегва. Не позволяваш на никого да гледа на теб като на “опаковка”, вместо като човешко същество с душа. Очакваш да се отнасят към теб с определено ниво на уважение.

Когато имаш силна майка, знаеш какво е любовта. Знаеш как се предполага, че членовете в семействата трябва да се отнасят един към друг. Знаеш кое е здравословно и кое е токсично. Какви хора трябва да поздравяваш с отворени обятия и какви - да държиш на разстояние.

Когато имаш силна майка, си достатъчно умна, за да видиш, че плачът не е равен на слабост. Разбираш, че дори най-смелите хора понякога се разпадат. Че дори най-коравите момичета могат да почувстват, че светът им се разпада пред тях.

Когато си отгледана от силна майка, никога не се отказваш. Ставаш, след като паднеш и опитваш отново. Казваш си, че можеш да направиш това и че си достатъчно добра. Никога не приемаш провала като опция. Продължаваш да опитваш, докато не получиш това, което искаш.

Когато имаш силна майка, никога няма да забравиш, че струваш нещо. Никога няма да позволиш да се възползват от теб, защото знаеш, че майка ти не би издържала подобно поведение. Поддържаш високите си стандарти, защото са те научили, че заслужаваш нещо специално.

Когато си отгледана от силна майка, никога не се чувстваш сама. Независимо от всичко, имаш някой, който ще те откъсне от пода, когато се мъчиш да се изправиш. Някой, който ще ти напомни, че си достатъчно силна, за да преминеш през най-мрачните си дни. Някой, който ще те подтикне да следваш мечтите си, защото си достатъчно умна, за да постигнеш успех.

Когато имаш силна майка, имаш най-добър приятел за цял живот. Имаш някой, с когото можеш да говориш за всичко, което те притеснява. Имаш някой, който ще ти помогне да поправиш всичко, което е счупено. Имаш някой, който ще бъде до теб, когато имаш нужда, защото е само на едно телефонно обаждане разстояние.

Когато имаш силна майка, имаш вдъхновение. Тя е твоят модел за подражание. Когато имаш силна майка, израстваш като силна жена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ