Напишете дума/думи за търсене

5 начина да направим Коледа вълшебна за децата

Ако очаквате с нетърпение празничните дни, то сигурно знаете, че при много семейства те са превръщат просто в дни за даване и получаване на подаръци и нищо друго!

Твърде лесно е да загубим фокус какво всъщност представлява Коледа и да предадем това на децата си. Ето 5 съвета, с които ще направите Рождество Христово по-смислено за малчуганите.

Включете децата в пазаруването

Насърчете децата си да измислят идеи за подаръци, които техните братя и сестри, баби и дядовци или членове на семейството биха искали. Това е добър начин да премахнете фокуса от тях и да ги накарате да се погрижат за другите. Можете дори да ги помолите да помогнат с опаковането, след като бъдат закупени. Още по-хубаво е да направят картичката ръчно.

Децата обичат да бъдат включвани в инициативи. Да бъдат част от процеса на пазаруване ще ги развълнува, а даването на подарък на тези, които обичат, би значело много за тях.

Съсредоточете се върху другите им любими неща за празниците

Ако попитате някое дете какво обича най-много за Коледа, отговорът вероятно ще бъде „подаръци!“ Това е много специално време от годината и има много повече неща, които да очаквате с нетърпение. Говорете с детето си какви други неща обича. Независимо дали това е печене на сладки, среща със семейството, гледане на празнични филми или просто прекарване на време заедно. Накарайте го да направи списък с с всички неща, които обича за Коледа, освен подаръците. Правейки това, ще му помогнете да разбере, че даването е също толкова важно, колкото и получаването, особено по това време на годината.

Благотворителност

Участието в благотворителна организация е един от най-добрите начини да научите децата си на състрадателност. Независимо дали се включвате в набиране на средства, доброволчество или даряване на предмети, има толкова много начини да помогнете на тези с по-малко късмет от вас по време на празниците. Като предлагате на детето си възможността да види борбите на другите, то може да оцени това, което има.

Разговаряйте с малчугана и изберете благотворителна организация, на която би искал да помогне. Заедно измислете начини, по които да го направи. Има ли стари играчки, които иска да дари? Даването помага на децата да усетят радостта, която идва с помощта към другите, без да очакват нищо в замяна.

Започнете нова традиция

Някои от любимите ни спомени се съсредоточават върху забавна традиция, която е напълно уникална за нашето семейство. Едни семейства се наслаждават на вечерна разходка из града, гледайки декорации и светлини или на коледен базар, докато други може да прекарат вечерта като доброволци в приют. Трети ходят заедно на кънки на лед. Изборът е ваш.

Приятен ден за дела

В навечерието на празниците съберете цялото семейство, за да участвате в един ден за добри дела. Направете списък с неща, които бихте искали да направите, за да помогнете на другите от дома си. Измислянето на идеи за произволни прояви на доброта и привличането на децата ви в това ще създаде вълнение и сплотеност.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ