Напишете дума/думи за търсене

Защо желанието за секс липсва след раждането?

Нормално е да имате намалено сексуално желание след раждането. Това чувство може да продължи месеци наред.

В едно проучване, проведено сред жени след скорошно раждане, 20% са имали слабо или никакво желание за секс до три месеца след появата на бебето. Други 21% са се сблъскали с пълна загуба на желание или отвращение към сексуалната активност.

Ако в момента премианавате през такъв период, успокойте се! Нормално е и временно състояние! Редица фактори допринасят за тези чувства. Първо - вашето сексуално желание трябва да се конкурира с огромната умора, която е резултат от грижите за новороденото. Малките бебета са толкова взискателни, вече го знаете, нали така? Те изискват денонощно внимание и голям физически контакт. Това може да бъде както физически, така и емоционално изтощаващо. Когато най-накрая имате момент за себе си, може да се нуждаете от почивка от интензивната физическа привързаност, което ще постави секса на ниско място в списъка с приоритети.

Второ, тялото ви се лекува от изпитанието, което е преминало при трансформацията по време на бременността и раждането. Настъпват големи хормонални промени, които могат да ви накарат да се почувствате извън равновесие. Може също да се притеснявате, че половото сношение ще е болезнено, а за много жени първите сексуални контакти след раждането са неудобни. Освен това тялото ви все още се възстановява от раждането и може да не се чувствате толкова привлекателни, както обикновено - най-малко заради натрупаните килограми. Тези чувства могат да окажат драматично въздействие върху образа на тялото ви и да ви накарат да се почувствате по-малко секси и желани.

Трето - може съзнателно или подсъзнателно да се страхувате да не забременеете отново. Еволюцията може да помогне да се обясни това. В природата животните майки рядко се чифтосват, когато са заети с отглеждането на малките си. Телата им просто не биха издържали на допълнителната тежест от друга бременност. Същото може да важи и за жените.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Добрата новина е, че повечето жени в проучването съобщават, че намаленото либидо е временно. С време и търпение вие ​​и вашият партньор можете да възстановите своята удовлетворяваща сексуална връзка. Но на първо време - имайте търпение и подхождайте с разбиране един към друг.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ