Напишете дума/думи за търсене

Безопасна ли е кола маската по време на бременност?

По време на бременност космите по лицето и тялото може да растат по-бързо и да изглеждат по-дебели от обикновено.

Това е съвсем нормално и е резултат от хормоналните промени. Ако търсите безопасен метод за премахването им, кола маската е добра по време на деветте месеца. Има обаче някои неща, които ще трябва да имате предвид.

Поради увеличаване на притока на кръв към кожата ви, а също и в зоната на срамната област, е възможно да сте по-чувствителни и кола маската да бъде по-болезнена от обикновено по време на деветте месеца. Ако искате да си направите бикини кола маска, кажете на козметичката си, че сте бременна и помолете да бъде възможно най-внимателна.

Независимо дали правите процедурата у дома, или отивате при професионалист, имайте предвид тези съвети за безопасност:

Направете кола маската, когато имате достатъчно дължина на косъма.

Измийте и подсушете предварително зоната, която се депилира.

Ако правите кола маска у дома, уверете се, че разтопеният восък не е твърде горещ, като го тествате от вътрешната страна на китката си.

Имайте предвид, че вашата изключително чувствителна кожа при бременност може да бъде по-раздразнена от обикновено. За да я успокоите, носете широки дрехи и използвайте студени овлажнители без масло, които няма да запушат порите ви. Избягвайте горещи душове или вани непосредствено след това, тъй като кожата ви ще бъде чувствителна.

Избягвайте депилация на изгорена от слънцето кожа или зони с мелазма (често срещана промяна на кожата при бременност). Депилацията ще влоши мелазмата, тъй като може да причини възпаление.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Ако кожата ви е прекалено чувствителна, можете да опитате захарна кола маска. Сместа от захар и мед се свързва с космите, за да ги премахне, без да дърпа кожата, така че се счита за по-нежна от традиционния вариант.

Бръсненето винаги е опция за премахване на космите, ако смятате, че епилацията е твърде груба. Кремовете за епилация също са безопасни за използване по време на бременност. Съставките в тях не се считат за вредни, а количеството, което се абсорбира в кръвта ви през кожата, така или иначе е минимално.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е, че епилацията около интимната ви зона не се препоръчва близо до термина, в случай че имате нужда от цезарово сечение. Дори и да нямате планирано секцио, най-добре е да не премахвате космите в долната част на корема или точно над срамната кост една седмица преди раждането.

Бръсненето на тази зона преди операцията може да раздразни космените фоликули и да увеличи риска от инфекция. Депилацията с кола маска може да причини същото дразнене на кожата, така че е най-добре да не правите нищо в тази област, ако сте близо до термина. Ако има нужда от отстраняване на косми за операция, вашият хирургически екип ще използва машинка за подстригване, за да ги премахне на място в болницата.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ