Напишете дума/думи за търсене

Защо да хапваме сушени кайсии

Много фактори могат да допринесат за лошото храносмилане, но редовната консумация на сушени кайсии предотвратява неразположенията в стомаха.

Те трябва да се ядат преди хранене, тъй като са алкална храна, контролираща киселинните реакции на храносмилателната система. В допълнение сушените кайсии съдържат пектин и целулоза, предотвратяващи запека.

Подобряване дейността на сърцето

Калият, намиращ се в сушените кайсии, е много повече, отколкото този в бананите. Те са идеална храна за хората, страдащи от хипертония. Всекидневната консумация на тези сушени плодове, повлия благоприятно върху дейността на сърцето, като помагат за намаляване на кръвното налягане. Сушените кайсии са изключително богати на хранителни вещества, подпомагащи правилното функциониране на сърдечните мускули, като помагат за равномерния сърдечен ритъм.

Влияят положително на дихателните пътища

Консумацията на няколко сушени кайсии дневно, оказва положително влияние върху дихателните нарушения. Те действат отхрачващо и предотвратяват пристъпите на астма. Благодарение на витамин А, намиращ се в сушените кайсии, се намалява рискът от белодробни инфекции.

Подобряват зрението

Витамин А и К, съдържащи се в този вид сушен плод, подобряват проблемите, свързани с очите. Те насърчават кръвоснабдяването и възпрепятстват развитието на макулна дегенерация. Освен витамините, плодовете съдържат и антиоксиданта зеаксантин, важен за очите. Сушените кайсии не могат да помогнат за лекуване на слабото зрение, но притежават способността да предотвратяват допълнителното влошаване на очите.

Предпазват черния дроб

Сушените кайсии могат да предпазят черния дроб от заболявания. В изследване върху животни се показва, че кайсията предотвратява увреждане на черния дроб и натрупване на мазнини по него. Плодовете също спомагат за регенерирането на този толкова важен орган.

Кайсиите са едни от най-полезните сушени плодове, тъй като осигуряват широк спектър от микроелементи. Включването на сушени кайсии към дневната диета осигурява антиоксиданти, каротеноиди, калций, диетични фибри, желязо, магнезий, цинк, калий, фосфор, витамин А, С, К и в процеса на изсушаване не губят хранителната си стойност.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ