Напишете дума/думи за търсене

Вижте къде да заведете децата този уикенд (1-3 юли)

1 юли, 10 ч, Парк "Военна академия"
"История с патоци, Мечо и Лиса"

Една приказка, в която децата ще могат да научат повече за приятелството в гората и за приключенията на любознателния Мечо, който иска да знае всичко за света около него. Представлението разказва и за перипетиите на Мечо, който тръгва сам в гората, но иска да покаже на децата, че доброто винаги побеждава.
Билети на касата на операта или онлайн.

2-3 юли, 10,30 ч, Южен парк II
Фестивал "А to JazZ Kids"

А to JazZ Kids се завръща с поредна серия от детски събития, които да зарадват малчуганите. Ще им разкажем какво е джаз под формата на мини концерт “История на джаза”, а децата ще се включат в интересни интерактивни игри и танци. На втория ден ще ги запознаем с етно инструментите, въвличайки ги в игри, които ще ги накарат да свирят и танцуват в ритъма на етно-джаза.
Входът е свободен.

2 юли, 10 ч, "Музейко"
Работилница Maker's day

Maker space работилницата по труд и техника ще превземе "Музейко" с дейности, посветени на темата "Летене". Ще има среща с изобретатели на истински летателни апарати, които ще разкажат повече за самия процес на разработка, какво ги вдъхновява и какви предизвикателства стоят пред тях. „Как работи това? А как би трябвало да работи? И как да го направя?“ са част от въпросите, които изобретателите си задават, но също и децата, когато искат да създадат нещо! На 2-ри Юли Maker space ще превземе целия Музейко, давайки възможност на децата да бъдат изобретатели и да се потопят в света на летенето чрез различни работилници и дейности, посветени на темата.
Билети се продават онлайн.

3 юли, 11 ч, Западен парк
Празник на колоезденето в София

„София – европейска столица на спорта“ организира за първи път Празник на колоезденето в София. Велосипедният фест ще се състои на 3 юли от 11 до 16 ч. в Западния парк и освен състезания за любители ще включва и колокритериум за Купа "Долчини" със спринт на всяка трета обиколка. В проявата могат да участват всички лицензирани състезатели и любители, дължината на една обиколка е 950 м. Любители колоездачи до 19-годишна възраст могат да се регистрират за участие в старта с две състезателни обиколки, а тези над 19 г. могат да се пробват в старта с пет състезателни обиколки. Любителите колоездачи нямат спринтови обиколки, първите трима преминали финала на последния тур се явяват за награждаване.
Освен колоездачните надпревари, празникът предвижда още много музика, градски спортни изяви, танци, викторини с награди и др.
Заявете участие онлайн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ