Напишете дума/думи за търсене

Как да поставите бебефона на безопасно място

Източник: Pixabay

Няма място за спорове: да разполагате с бебефон, е не просто удобство, а необходимост. Възможността да знаете какво се случва с бебето, без да се налага да стоите денонощно до леглото му, ви дава свободата да почивате по-качествено и да вършите по-лесно останалата работа у дома. Но както всичко останало, свързано с бебето, и бебефонът трябва да бъде безопасен за него. В следващите редове ще откриете някои предпазни мерки, които е добре да имате предвид, когато инсталирате бебефон в детската стая.

Къде да поставите бебефона безопасно

Огледайте добре стаята и леглото на бебето, преди да прецените къде ще бъде най-удобно за вас и най-безопасно за детето да инсталирате бебефона.

Ако разполагате с радио видеокамера, погрижете се тя да бъде на разстояние поне 1,8 метра от детето. Това е минималното разстояние, което се препоръчва от специалистите, за да не излагате детето на електромагнитно излъчване. Цифровите бебефони могат да се инсталират на 1 метър от леглото, но препоръчваме да е повече, тъй като вълните, които излъчват, са доста силни.

На второ място, погрижете се да няма кабели, които детето може да достигне с ръка. Това се отнася и за мястото зад леглото – малките ръчички лесно се промушват между решетките и могат да дръпнат кабела. Това е опасно не толкова за устройството, колкото за бебето, което може неволно да се увие в кабела до задушаване.

Къде да поставите бебефона удобно за наблюдение

След като сте се погрижили за безопасността на бебето, време е да използвате камерата по предназначение. Потърсете най-добрия ъгъл за наблюдение на креватчето, така че да може да го виждате цялото и да сте сигурни какво точно се случва с детето, в който и ъгъл да се намира.

Различните бебефони имат различен ъгъл на заснемане, така че може да помислите за това още когато купувате устройството. Разбира се, по-широкият ъгъл ще ви даде по-добра видимост.

Някои модели бебефони предлагат опция за панорамен изглед и увеличение, което може да бъде доста удобно, когато детето порасне повече и започне само да се движи из стаята.

Когато изберете добро място, проверете също дали микрофонът може да улови добре звуците от креватчето.

Бързи съвети на специалистите

Две от най-добрите места за инсталиране на бебефон са ъгъл на стената, близо до тавана (като сте се погрижили да закрепите добре захранващия кабел) и висок рафт или гардероб над леглото.

Не забравяйте, че докато детето расте, ще расте и обсегът на ръчичките му. Така че проверявайте от време на време дали не се налага да преместите кабелите или камерата на ново безопасно разстояние.

  • Ключови думи: