Напишете дума/думи за търсене

Полът на бебето може да се предскаже по лицето на майката

Полът на бебето може да се предскаже по лицето на майката

Ако бременната се е разхубавила, ще има син, а ако е погрозняла - ще има дъщеря, която "изсмуква" красотата от майка си. Всъщност полът на бъдещото дете наистина се отразява на родилката. Хормоналният баланс при бременност с момиче е по-различен. Tялото произвежда още повече естрогени, което води до отоци на краката, корема и лицето. Оттам идва и поверието, че "погрознялата" родилка ще роди дъщеря.

Бременната не бива да прекрачва високи прагове

Не бива да прекрачва и през брадва, въже и други предмети, лежащи на земята. Поверието гласи, че това може да доведе до тежко раждане. Всъщност обаче това суеверие призовава бременните жени да бъдат по-предпазливи. Заради големия корем родилката трудно вижда къде стъпва и лесно може да се спъне, а изместеният център на тежестта повишава риска от падане. Затова е повече от разумно бременната жена да внимава.

Бременната не бива да простира

Иначе бебето щяло да се оплете в пъпната връв и да умре. Разбира се, това не е вярно, но през втората половина от бременността наистина не бива да се пресягате нависоко, особено пък само с едната ръка. Това е вредно за мускулите на гърба, които могат да се свият в спазъм. Същото важи и за навежданията – ако трябва да вдигнете нещо, по-добре приклекнете, за да не се сецнете.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Бременната жена не бива да спи по гръб

Както и да седи с кръстосани крака. В първия случай се смята, че детето може да се роди мъртво, а във втория – че ще бъде кривокрако. Любопитно е, че бременните наистина не бива да спят по гръб, и то именно поради тази ужасна причина. В такова положение се притиска вената, която подхранва пъпната връв. Плодът получава по-малко кислород и хранителни вещества, може да развие хипоксия и дори да умре в утробата. А седенето с кръстосани крака не се препоръчва, защото може да стане причина за разширени вени. По време на бременност този проблем възниква много по-лесно.

Бременната не бива да си играе с котки

Иначе детето щяло да се роди космато или с враснали косми. Разбира се, можете да си играете с котки, стига да спазвате разумна хигиена – мийте си ръцете, след като сте пипали домашния си любимец и ползвайте ръкавици, когато почиствате котешката тоалетна. Иначе рискувате да се заразите с токсоплазмоза, а това е много опасно за родилката и най-вече за плода.

Бременните не бива да ядат червени плодове

Ако родилката яде ягоди и череши, детето щяло да се роди с обриви. Разбира се, това не е вярно. Но има две реални причини да внимавате с червените плодове по време на бременността. Първо – при риск от възникване на гестационен диабет е добре да ограничите консумацията на сладки храни, включително и плодове. Второ – плодовете с ярък цвят са потенциално по-силни алергени и могат да предизвикат алергия.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ