Напишете дума/думи за търсене

3-4 седмици преди раждането не се препоръчва консумацията на грозде

В черното и червеното грозде се съдържа голямо количество от най-мощните антиоксиданти.

Органичните киселини, които се съдържат в него, помагат на храносмилателните процеси и имат лек диуретичен ефект, което е полезно за бързото отстраняване на отпадъците от организма.

Гроздето може да бъде полезно, но може и да има отрицателен ефект, ако се стигне до прекомерна консумация. Много диети за бременни жени изключват приема на сладки плодове, включително грозде. Главната причина за това е, че гроздето допринася за бързото наддаване на теглото. Консумацията на грозде се препоръчва само при дефицит на телесно тегло. Прекомерната употреба на сладкия плод води до образуване на газове и тежест в корема.

3-4 седмици преди раждането лекарите не препоръчват консумацията на грозде, защото плодът може да стане много голям и това ще усложни процеса на раждане.

Сокът от грозде има бактерицидно, диуретично, патогонно и слабително действие, помага за намаляване нивата на холестерола и кръвното налягане. В допълнение сокът от грозде съдържа калций, калий, магнезий, фосфор, желлязо, кобалт, витамини C, B1, B6, PP, P и витамин А.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Гроздовият сок е полезно да се пие сутрин, не повече от една чаша. Стафидите, за разлика от прясното грозде, не достигат до ферментация и съдържат по-голямо количество калий. В допълнение консумацията им помага при възстановяването на силите на организма.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ