Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем пералня

Пералнята е електроуред, който през десетилетията се превърна в задължително присъстващ във всяко домакинство по света. Закупуването на модел, който да ви върши работа дълги години, е особено важно, защото това все пак е голям уред, който ще ползвате (почти) ежедневно. Важно е не само да направите разумен избор спрямо спецификациите и външния вид - от съществено значение е да изберете пералня, която ще пасва на нуждите ви.

Естествено, в онлайн пространството съществуват множество ръководства за закупуване на перални, затова тук ще представим важните неща сбито, кратко и ясно.

Това са водещите фактори, за които е добре да помислите:

Къде ще поставите пералнята?

Мястото, където ще сложите пералнята, е едно от най-важните неща, които трябва да обмислите далеч преди закупуването на уреда. Дали ще е в кухненския ви бокс, дали ще бъде в специално отделено мокро помещение, или просто в банята.

Каква сума сте готови да отделите?

Няма нужда да отделяме твърде много внимание на това, но да - средствата, с които разполагате, трябва да бъдат предварително пресметнати. По-скъпите перални притежават повече екстри, но и частите им са на по-висока цена. За сметка на това пък по-скъпите перални често са и по-високоефективни и ще допринесат за по-ниски сметки за ток и вода.

Искате ли комбинирана пералня?

В днешно време комбинираните перални (пералня + сушилня) набират огромна популярност. И има причина за това - удобството не подлежи на въпрос. Имайте предвид, че по-евтините комбинирани перални често правят компромис с измиващата и/или изсушаващата функция, така че, ако се спрете на такъв уред - съветваме ви да се ориентирате във високия клас. Не забравяйте, че тези уреди могат да са и по-големи като размер и трябва да имате място за тях.

Какви функции търсите?

Тук всичко е силно субективно. Основните програми касаят тъканта и температурата на водата. Естествено, при по-скъпите модели има голямо разнообразие от функции и удобства, но преценете добре колко често всъщност ще използвате голяма част от тях. Много често хората купуват пералня, ползвайки едва 2-3 от множеството програми, които тя предлага. Това няма особен смисъл.

От какъв капацитет на барабана имате нужда?

По принцип по-голям барабан е винаги по-добре. Те варират от 3 до 10 кг. Хубаво е да се избере според това колко често пускате пералня и какъв е броят на членовете от семейството.

Има ли значение шумът?

Нивото на шум на пералната машина е важно особено по време на центрофугиране. Последните модели перални машини са доста по-тихи, но и доста по-скъпи. Ако шумът не ви притеснява, пропуснете този фактор.

Кой производител?

Това отново е силно субективен фактор. Повечето производители са добре познати компании с години в този производствен сектор. Не купувайте име, купете стойност. Ако се чудите между няколко модела, сравнете и гаранционния срок - понякога има разлики, които си заслужават вниманието.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ