Напишете дума/думи за търсене

Грешките в интимността, които допускат дългогодишните двойки

Източник: Pixabay

Никой от нас не е безгрешен и това твърдение важи най-вече, когато сме в дългогодишна връзка. Разбира се, всички сме с различни характери и често с времето свикваме с недостатъците си.

Освен във взаимоотношенията помежду си обаче можем да допуснем и някои грешки в интимността, които да развалят дългогодишната ни връзка. Не е сигурно, че половинката ни може да се осмели да сподели за нея и да изчаква да я поправим. Но за да не стигате до такава ситуация, най-добре да знаете какви са грешките, които може да допуснете.

Не опитвате нищо ново

Когато сме с някого от дълго време, започваме да изпитваме нужда от нещо ново. Ако не експериментирате в леглото, рискувате сексът да стане еднообразен и дори скучен. Освен всичко останало може да бъде и твърде бърз, сякаш между другото.

С напредването на взаимоотношенията опитайте нещо ново, за да не ви омръзне рутината. Колкото и да обичате половинката си, еднотипният секс може да бъде пагубен за връзката. Затова лесно бихте могли да заложите на нови пози, интересни секс играчки или вибриращи артикули

Придържате се към рутината

Ако твърде дълго време не опитвате нищо ново, ще започнете да се придържате към рутината в ежедневието. Много често това се случва с появата на децата и обикновено тя изцяло спира сексуалния ви живот. 

За да не се поддавате на ежедневните ангажименти и еднообразие, винаги може да разчупите петък вечер например. Няма значение дали ще заложите на пица и филм, романтична вечеря или еротично бельо. Всичко по-различно е ключът към гореща и страстна вечер с любимия.

Не говорите за секс

Може да ви прозвучи странно, но ако не говорите за секс, може никой от двамата да не изпитва удоволствие от акта. Причината е, че с липсата на разговори не знаете дали партньорът ви не иска да промените нещо.

След определен момент половинката ви може да изяви желание за нещо ново - секс на нестандартно място, използване на играчки за възрастни или ролеви игри. Освен това може някои от обичайните ласки да са станали вече неприятни поради някаква причина. Помнете, че е грешка да избягвате интимните разговори. Дори да не сте правили секс отдавна, един такъв разговор може да възобнови редовната интимност.

Опитвате се всичко да бъде като на първата среща

След като сте с някого от години, няма как да очаквате, че всичко ще бъде като на първата среща. Чувствата и усещанията тогава са много по-различни, тъй като все още не познавате телата си.

Когато изучите взаимно най-чувствителните места на половинката си и знаете кое носи най-голямо удоволствие, няма как да сте като на първа среща. Помнете обаче, че страстта и сексът трябва да бъдат винаги като в началото.

Ако все пак ви е трудно да поддържате искрата толкова време разпалена или са се появили нови ангажименти, можете спокойно да импровизирате с нова първа среща. Добра идея е да отидете на същото място и да опитате нещо ново, да си поговорите за новите неща, които искате да пробвате или просто да решите да правите секс цяла нощ.

  • Ключови думи: