Напишете дума/думи за търсене

Какво не бива да ям по време на кърмене?

Храните, разрешени по време на кърмене, трябва да бъдат пресни, здравословни, лесно смилаеми и разнообразни. В менюто е необходимо да има продукти от всяка хранителна група.

Зърнени продукти (хляб, макаронени изделия, макарони, грис или ориз)

Плодове и зеленчуци без цитруси и лук

Животински и растителни протеини (яйца и риба - но не и океански видове)

Растителни мазнини (авокадо, маслини, семена, ядки)

За кърменето е важно да се пият много течности, например вода, плодови и зеленчукови сокове или билкови чайове за кърмачки. Не е нужно да се притеснявате, ако забележите повишаване на апетита, тъй като кърменето обикновено ускорява метаболизма. Това може да доведе и до увеличаване на приема на калории с до 500 на ден. Така че, ако е необходимо, можете да се храните няколко пъти през деня, за предпочитане по малко и често.

В идеалния случай трябва да се храните по 5 пъти на ден, за да избегнете консумацията на нездравословни продукти, които са ви под ръка. В допълнение към закуската, обяда и вечерята се препоръчват две хапвания, които се сервират между основните хранения.

Храни, които да избягвате

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Някои продукти съдържат алергени и консерванти, които причиняват колики и други неприятни ефекти. Затова е най-добре да избягвате пакетираните продукти или да четете внимателно етикетите.

Освен това трябва да внимавате и с цитрусовите плодове, тъй като те могат да съдържат алергени. Препоръчително е да се консумират трудносмилаеми и мазни храни в умерени количества (пържено месо, месо, печено на фурна, някои видове шунка, сирена или сладкиши), да се внимава с храни, които предизвикват подуване на корема (лук, чесън, зеле или карфиол), както и да се ограничи консумацията на продукти, съдържащи консерванти, изкуствени оцветители, ароматизатори или концентрати. Препоръчва се също така да се ограничи приемът на кафе, силен чай, захар, сол и люти подправки. Внимавайте, защото млечните продукти в големи количества могат да предизвикат алергии. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ