Напишете дума/думи за търсене

Как да се подготвим за новороденото у дома?

Новороденото у дома няма да се нуждае от много неща, за да се чувства удобно, здраво и щастливо.

То ще иска единствено време, внимание, търпение и любов. Но все пак има някои основни вещи, които не бива да пропускате. Ако това не е първото ви дете, вероятно вече имате стабилен опит в подготовката на дома за посрещането му. Но дори и така да е, не трябва да забравяте, че времената, технологиите и препоръките се променят с всеки изминал ден и трябва да се осведомите за последните новости в бебешкия свят.

Безопасност

Безопасността у дома трябва да е сред топ приоритетите ви, за да сте спокойна, че когато се обърнете за миг, малчуганът няма да се нарани. Ето защо е препоръчително да имате сигурна кошарка.

Сложете също така предпазители на контактите, премахнете всякакви висящи въженца от завесите или щорите, облицовайте или омекотете острите ръбове и дръжте далеч лекарства, ножове или предмети, които по един или друг начин ще застрашат бебето.

Играчки

Бебетата се учат чрез допир и вкус. За да стимулирате процеса на развитие и да задържите вниманието, осигурете играчки, които издават звуци или музика, механични играчки, някаква бебешка книжка и много дрънкалки за гризане.Разбирасе се, според възрастта на бебето.

Температура

Стремете се да не е нито много студено, нито много топло. Вземете предвид отоплителните уреди в помещенията и следете въздухът да не е прекалено сух. Не обличайте бебето с прекалено много дрехи, когато си е у дома, защото може да стане твърде чувствително към външните климатични условия.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Дръжте гостите надалеч

Или поне в първите няколко седмици. Външните хора са преносители на зарази. Не се притеснявайте да отказвате среща с болни и да помолите всички гости да си мият ръцете още щом влязат. Имайте предвид, че и прекалено многото въодушевени посетители могат да стресират бебето. Така че ограничете визитите.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ