Напишете дума/думи за търсене

Основните ползи от спортната активност при децата

Колкото повече растат децата, толкова по-голямо предизвикателство може да бъде за тях да запазят желанието си за физическа активност.

Причините са както ангажираност в училище, така и несигурност у някои малчугани, че не могат да се справят с определен спорт, а също и прекалената заетост на родителите и липсата на пример от тяхна страна. Понякога дори децата да имат желание да играят навън в квартала или на улицата, родителите изпитват страх и несигурност и това се явява като пречка за тяхната физическа натовареност. Родителите трябва да намират време в което да насърчават децата към спорт и физическа активност, тъй като това е жизненоважно за развитието на техните деца.

Какви са основните ползи от спортната активност при децата:

силни мускули и здрави кости

нормално здравословно тегло

намален риск от развитие на диабет

здрав сън

Деца, които са спортно активни, са по-концентрирани, по-успешни и по-мотивирани в училище. Физическата активност изгражда самочувствие на всяка възраст.

Какво мотивира малчуганите:

Много е важно родителите да изберат подходящо занимание, което да доставя удоволствие на детето им.

Възможността за свобода на избор.

Набавянето на подходяща екипировка необходима за даден спорт.

В спорта задължително трябва да има забавление, защото то е един от основните стимули при децата. Когато децата се смеят, искат още и още.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Насърчаването, похвалите, особено ако се изграждат умения в някакъв спорт, било то плуване, футбол, колоездене - ако детето получава похвали за успехите си, то със сигурност ще има мотивацията не само да продължи да се занимава, а и да опита друг вид.

Пример - родителите са основният мотиватор за децата. Позитивното отношение към физическата активност, семейните игри, подкрепата са основни фактори, които са определящи при избора на детето доколко да бъде активно. Направете спорта част от своето всекидневие, за да възпитате и отгледате здрави, силни и щастливи деца!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ