Напишете дума/думи за търсене

Tърсенето и получаването на помощ по време на бременност намалява риска от депресия

Високото ниво на хроничен стрес може да увеличи шансовете ви за преждевременно раждане или да доведе до раждане на бебе с ниско тегло.

Ако сте свикнали да се грижите за другите или да давате 110% в работата си, да поставите себе си като приоритет може да изглежда неестествено или дори егоистично. Но по време на бременността, грижата за себе си е съществена част от грижата за вашето бебе. Намаляването на стреса - или поне да се научите как да го управлявате - води до по-здравословна бременност.

Как можете да се успокоите?

Ето предложение за няколко начина за справяне на стреса и намаляване на безпокойството по време на работа и у дома:

Практиката да се казва "не"

Сега е много добро време всеки да се отърве от идеята, че можете да направи всичко. Просто кажете "не", когато почувствате, че не можете повече, а защо не и малко преди това?

Намалете работата - и използвайте това време, за да починете - вдигнете краката си на високо, поспете или прочетете книга.

Възползвайте се от болнични дни или почивка, когато е възможно. Прекарването на ден - или дори на следобед почивка у дома, ще ви помогне да преживеете тежка седмица.

Опитайте дихателни упражнения, йога или стречинг.

Правете редовно упражнения като плуване или ходене.

Направете всичко възможно, за да ядете здравословна, добре балансирана храна, така че да имате физическата и емоционална енергия, от която се нуждаете.

Лягайте си рано - вашето тяло в момента работи извънредно, за да подхранва вашето растящо бебе и се нуждае от целия сън, който може да получи.

Ограничавайте "претоварването с информация"

Четенето за бременност и слушането на истории за бременността на приятелките ви е добре, но не се захласвайте по всички страшни неща, които може (но вероятно няма) да се случват по време на вашето преживяване. Фокусирайте се, вместо това, върху това как се чувствате и какво се случва с вас сега.

Присъединете се към някоя от многото групи за споделяне по време на бременността. Ако се справяте с трудна ситуация, прекарването на време с други хора в сходна на вашата ситуация може да облекчи тежестта ви. Ако имате все още необичайно и притискащо чувство на стрес, не се притеснявайте да потърсите помощ от лекар.

Не забравяйте, че търсенето и получаването на помощ по време на бременност ще предпази вас и вашето бебе от ненужни рискове и ще намалите шансовете за страдание и депресия след раждането.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ