Напишете дума/думи за търсене

Лекари поставиха по погрешка двойна доза антибиотик на новородено в Бургас (Обновена)

Новородено Снимка: Pixabay

Сестрата, направила грешката е пенсионерка, но работи заради липса на кадри, уточняват от болницата

Вътрешна проверка започва в УМБАЛ Бургас след сигнал на майка на 17-дневно бебе, че по погрешка му е дадена двойна доза антибиотик.

Инцидентът е станал в Първо детско отделение, където бебето се лекувало от вирусна пневмония.

Пред "24 часа" от ръководството на болницата заявиха, че случаят тепърва ще се изяснява. Към този момент е установено, че въпреки грешката на медицинската сестра, дала двойна доза антибиотик, не е превишена максимално допустимото количество на лекарството. Бебето е добре и предстои до няколко дни да бъде изписано.

Медицинската сестра, допуснала грешката, е пенсионерка, но все още работи тъй като няма достатъчно кадри, уточниха от болницата.

Майката на 17-годишното бебе Кристина Стоянова първо се оплакала в социалните мрежи, установи репортерска проверка. Вчера тя е пуснала следния пост на страницата си във фейсбук: Казано накратко лежим в Окръжна болница с бебче на 16 дни с вирусна пневмония и приемаме антибиотик венозно сутрин и вечер. Снощи се случи нещо ужасно мина едната сестра сложи ни антибиотика малко след това мина друга сестра и отново ни сложи антибиотик докато се обърна тя вече го беше сложиха той си спеше в кошчето. Пазете се пазете и децата си!!! (Прикачвам видео как нагло си признава за грешката)

Коментарите под поста на притеснената майка обаче не са еднозначни. Доста от коментиращите отчитат натовареността на медицинските сестри и това, че някой от тях са принудени да работят и след пенсия. Една от пишещите дори обвинява майката на бебето, че пускайки видеото, в което сестрата признава грешката си, превръща ситуацията в публичен линч.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ