Напишете дума/думи за търсене

Писмото на едно дете до родителите му, които се развеждат

Скъпи мамо и татко, знам, че страдате. Аз също страдам.
Усещам вашето напрежение, страх и шок. Дори и да не съм достатъчно зрял да изразя чувствата си, аз все пак усещам всичко и го тая в себе си.

Скъпи мамо и татко, сърцето ми се разбива всеки път, когато трябва да избера един от вас. Чувството ми за сигурност изчезва.

Знам, че животът ми никога повече няма да бъде същият, като преди. Питам се ще продължа ли да получавам същата любов от вас?

Скъпи мамо и татко, моите нужди са същите, като вашите. Аз съм човек - също, като вас. Нуждая се от любов, грижа и стабилност. Но сега се чувствам така, сякаш губя всичко.

Когато се карате, ме поставяте в средата на буря. Всичко, което изпитвам, е как желанието да надделеете в спора е по-важно от живота ми. Защо?

Скъпи мамо и татко, когато говорите лошо един за друг пред мен, ми показвате, че да бъдеш прав е по-важно от това да бъдеш обичан. Учите ме, че съм се появил на този свят от хора, които не заслужават обич и грешат и по някакъв начин самият аз съм грешка.

Когато усещам тази болка в сърцето си, очаквате от мен да се справя като възрастен човек, отнемайки ми правото да бъда просто дете.

Скъпи мамо и татко, едва ли се замисляте, че ми отнемате вярата в любовта. Карате ме да вярвам, че ако обичам, ще бъда наранен. Може би не разбирате, че дори днес да съм малък, утре ще бъда възрастен човек, изложен на голям риск от развод.

На моменти се чувствам така, все едно рискувате моята сигурност. А тя е ваша задача.

Скъпи мамо и татко, без вашата защита, аз съм уязвим пред света. А това ме кара да бъда в отбранителна позиция и да пазя света си, който се разбива. Кара ме да вляза в своята черупка.

Някой ден този шок ще отмине, но споменът за родителите, които сте били в този момент на криза, никога няма да се изтрие.

Скъпи мамо и татко, вероятно вие някой ден ще бъдете щастливи поотделно с новите си партньори, с които ще ми се наложи да свиквам. Само че белегът : “Добрите неща се случват на добрите хора. Може би съм лошо дете”, няма да се заличи никога от сърцето ми.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ