Напишете дума/думи за търсене

5 съвета как да изберем чаршафи за бебешкото легло

Снимка: Pixabay

Всеки родител иска да създаде за своето малко съкровище истински комфорт в леглото му – и без това то прекарва толкова много време в него. Освен удобни обаче, използваните чаршафчета трябва да бъдат безопасни за детето, което все още не умее да контролира движенията си и да се пази само от опасни ситуации. Ето защо е важно да изберете не само красиво, но и практично спално бельо, за да помогнете на детето да се чувства прекрасно в своето бебешко легло.

В следващите редове ще ви дадем 5 бързи трика, които да ви помогнат в избора.

Изберете правилния размер

Едно от най-важните неща при избора на спално бельо е да бъде в точния размер според бебешкото легло. Въпреки че леглата имат стандартни размери, все пак моделите могат да се различават. Важно е чаршафите да бъдат добре изпънати и стабилно закрепени за матрака, за да не позволяват детето да се увие в тях. Това е особено важно за чаршафите с ластици. Що се отнася до чаршафа за завивката, той също трябва да пасва точно на размерите на самото одеяло, за да е максимално безопасен.

Проверете какво съдържа комплектът

Различните комплекти спално бельо за бебешко легло съдържат различни части. Обикновено има долен чаршаф и възглавница, но понякога към тях може да са добавени горен чаршаф, кувертюра и декоративни възглавнички. Помислете дали имате нужда от тях, преди да направите покупката.

Уверете се, че се перат лесно

Хигиената на детето е винаги на първо място, особено в леглото, където то прекарва голяма част от времето си. Освен това бебетата нерядко правят бели в леглото си, което налага чаршафите да се сменят доста често.

Затова е важно да се уверите, че избраното от вас спално бельо е лесно за поддръжка. Ако материите са специфични и не могат да се перат в машина, прането на ръка може да ви коства прекалено много усилия в ежедневието. Ако изискват специфични настройки на сушилнята или изобщо не стават за сушилня, това също може да ви създаде ненужни грижи. В крайна сметка спалното бельо от качествен памук е винаги добро решение не само заради поддръжката, но и заради мекотата и способността да попива влагата.

Помислете за пола на бебето

След като се погрижихме за практичните неща, време е да огледаме и естетичните. Макар че цветовете отдавна не се делят на момичешки и момчешки, все пак едва ли ще се чувствате добре да сложите момиченцето си в легло с автомобили или момченцето в легло с принцеси. Разбира се, може да изберете неутрални детски чаршафи на сладки животни, анимационни герои или абстрактни фигури. Целта е чаршафите да ви радват, но да радват и детето, когато поотрасне – все пак имайте предвид, че то ще спи в своето бебешко легло още няколко години и в определен момент ще е в състояние да разпознава изображенията по него.

Изберете подходяща цветова гама според интериора

Когато мислите за пола на бебето, помислете и за цветовата гама, в която сте обзавели детската стая. В идеалния вариант цветът и стилът на чаршафите ще пасват на цвета на бебешкото легло. Така ще получите перфектна естетическа визия в цялото помещение.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ