Напишете дума/думи за търсене

Кутиите за храна - най-добрият избор за здравословен обяд в училище

Живеем във времена, когато всеки отговорен родител знае колко важно е здравословното и балансирано хранене за детето още от самото му раждане. Започвайки училище обаче, малчуганът попада в своя собствена среда, където „популярните“ храни остават не толкова полезните, а точно обратното. Какво биха могли да направят родителите, за да запазят здравословните хранителни навици на своите деца възможно най-дълго време? Най-доброто решение са кутиите за обяд, които позволяват на отрочетата им да се хранят с вкусна, разнообразна, добре балансирана и полезна домашна храна.

Какви са предимствата при използването на кутия за храна в училище?

По-здравословно меню

Пакетираните храни в училищните лафки са изкушаващи за малчуганите, но не им носят никакви здравословни ползи. За да се намали консумацията на чипсове, снаксове и различни сладкиши, може да се използват кутиите за храна, в които да сложите домашно приготвен обяд, сандвичи, плодове, салати, ядки, десертчета, които децата обичат. Така ще можете да контролирате порциите, за да поддържа детето ви здравословно тегло, както и ще избегнете алергените, ако вашият малчуган е предразположен към алергии.

Спестено време за децата

Реденето по опашки в магазините около училище отнема по-голямата част от свободното време на децата в междучасията. Истината е, че родителите действително трябва да отделят малко от личното си време у дома, за да приготвят вкусна храна за кутиите за обяд на малчуганите, но усилията си заслужават. По този начин може да сте сигурни, че детето ви ще се нахрани спокойно, без да бърза, със здравословна храна по негов вкус.

Спестени средства

Няма съмнение, че домашно приготвения обяд за детето ще ви спести допълнителните разходи от готова храна, закупена от училищните лафки. Кутиите за храна ще ви позволят да използвате спестените пари за нещо по-належащо и смислено.

Опазване на природата чиста

Доброто възпитание на децата включва и това те да могат да пазят природата чиста. Един от начините е чрез липсата на употреба на пластмасови изделия. Използвайки многократни кутии за хранене, термоси за супа, бутилки за вода и прибори за многократна употреба, вие учите вашето дете как да се грижи за опазването на околната среда, а и му помагате да се храни с полезни продукти. Това значително намалява и количеството отпадъци и изхвърлена храна.

Съвети за приготвяне на здравословен обяд за училище в кутия за храна:

- Избягвайте сосовете и други течни компоненти към обяда, освен ако не ги слагате в отделни кутийки и шишенца, за да сте сигурни, че няма да се разлеят и да се смесят с останалата храна.

- Ако детето ви е почитател на топлата супа, използвайте специални термоси за супи, които ще запазят нужната температура часове наред.

- Спестете си по-ароматните подправки като лук и чесън, например, за да не създадете неудобство на детето, отваряйки кутията за храна пред съучениците си.

- Сухата храна е най-добрият избор – сандвичи, печива и т.н. Това ще помогне на детето и да не се цапа, докато се храни.

- Вложете творчество и се постарайте храната в кутията на ученика да е не само вкусна, но и красива. Това ще допадне на детето, а и ще се храни с повече самочувствие сред останалите деца в класа.

- Добре е в менюто винаги да присъстват пресни плодове и зеленчуци. Разнообразните храни са важни, за да поддържате желанието и апетита на детето. Разбира се, колкото и да се стремите към здравословни навици, не пропускайте да зарадвате малчугана и с нещо любимо от магазина – малък десерт, например.

- Планирането на седмично меню значително ще ви улесни откъм пазаруване и приготвяне на обяда за всеки ден.

- Не забравяйте да добавите и мокри кърпички и салфетки, с които детето да се почисти след хранене.

- Последвайте този пример и вие, и носете за офиса любимата си домашна храна от вкъщи.

С времето ще се убедите колко добър избор сте направили, купувайки многократни кутии за хранене за вас и вашите деца. В сайта EcoKompas.com ще откриете огромно разнообразие от кутии за обяд, бутилки за вода за многократна употреба, термоси за супи и напитки и други полезни аксесоари за по-здравословни навици в ежедневието.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ